Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Ενστάσεις της Εκκλησίας για τη συγχώνευση BSkyB - News Corp.

Παρακαλώ  «μπες»  στην Αρχική Σελίδα http://homius.blogspot.com/
Τις ενστάσεις της εξέφρασε η Εκκλησία της Αγγλίας σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση BSkyB - News Corpοration, ζητώντας να εμποδιστεί. Απευθυνόμενη η Εκκλησία στην αρμόδια αρχή των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Βρετανίας, Ofcom, τόνισε ότι, εάν η εταιρεία του Ρούπερτ Μέρντοχ News Corporation εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο του δορυφορικού δικτύου της BSkyB, είναι πιθανό να οδηγήσει σε επικίνδυνη συγκέντρωση ισχύος. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε η Εκκλησία της Αγγλίας, ότι ο Ρούπερτ Μέρντοχ θα δεσπόζει στο τοπίο της βρετανικής τηλεόρασης και των εφημερίδων της χώρας. Η Εκκλησία της Αγγλίας διασαφήνισε ότι οι ανησυχίες, τις οποίες διατύπωσε, δεν αποτελούν σχόλιο για την εταιρεία New Corporation αυτή καθ’ εαυτή. Aνάλογη θα ήταν η στάση της για οποιαδήποτε επιχείρηση των ΜΜΕ. Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Βινς Κέιμπλ, έχει ζητήσει από την Ofcom να διερευνήσει εάν η προσφορά της Νews Corp. περιορίσει τον πλουραλισμό στα βρετανικά ΜΜΕ.
Η News Corporation, μητρική εταιρεία της μιντιακής αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοχ, ενδιαφέρεται να αποκτήσει το 61% της BSkyB, το οποίο δεν ελέγχει ακόμη. Χρέη προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου εκτελεί ο γιος του κ. Μερντοχ, Τζέιμς. Υπενθυμίζεται ότι η News Corp. ήδη ελέγχει τέσσερις μεγάλες εφημερίδες στη χώρα, τους Times, τους Sunday Times, τη Sun και τη News of the World, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία.
Ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας, επίσκοπος του Μάντσεστερ, Νάιτζελ Μακάλοτς, επισήμανε ότι το δίκτυο BSkyB διακρίνεται για την ακεραιότητα και το κύρος του. «Ενδεχομένως, όπως επισήμαναν οι ασκούντες κριτική, με την προσφορά αυτή της Νews Corp. να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία στη σύνταξη του δελτίου ειδήσεων», τόνισε εν κατακλείδι ο επίσκοπος.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου