Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Αθώοι οι αστυνομικοί για το... ρουσφέτι στον Στεφανάκο

Ως ένα απλό... ρουσφέτι, προκειμένου να εκδώσει ταχύτερα την ταυτότητά του ο Βασ. Στεφανάκος, είδαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας την εμπλοκή δύο αστυνομικών στην υπόθεση της έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας του φυγόποινου τότε βαρυποινίτη.


Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τελικά και τους τρεις κατηγορουμένους, αφού πρώτα διερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο ο Βασ. Στεφανάκος, ενώ ήταν φυγόποινος, κατόρθωσε να βγάλει ταυτότητα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τέλη του 2006 ο τότε καταζητούμενος και νυν κατηγορούμενος για το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», Βασ. Στεφανάκος, πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Πετρούπολης για να δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του και να εκδώσει καινούργια.
Η διαδικασία προχώρησε κανονικά, καθώς ακόμα δεν είχε καταχωριστεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας η ερήμην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία ο Βασ. Στεφανάκος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών και έξι μηνών. Ομως, οι δύο αστυνομικοί φέρονταν ότι αν και γνώριζαν την ιδιότητά του, αλλά και ότι δεν είχε χάσει την προηγούμενη ταυτότητά του, συνέδραμαν στη νέα έκδοση. Οι ίδιοι μίλησαν για «εξυπηρέτηση σε φίλους» προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία.
Πάντως, το δικαστήριο, αποδεχόμενο την επίσης απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, αθώωσε τα όργανα της τάξης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, της υπόθαλψης εγκληματία και της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις, κατά περίπτωση. Ο Βασ. Στεφανάκος, που επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες, κρίθηκε αθώος για την πράξη της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης.
Αντ.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου