Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ που καταδικάζετε τα παιδιά. (Η εκδίκηση του Χρυσοχοϊδη)

Ηχηρό όχι στις τρομο-δίκες που ετοιμάζουν

Εντυπωσιακή η συμμετοχή στην πορεία που έγινε στο κέντρο της Λάρισας για τους 11 ανηλίκους που συνελήφθησαν στα «Δεκεμβριανά» του 2008
Του ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ
 
Την καταδίκη τους στον «τρομονόμο» διαδήλωσαν στη Λάρισα οργανώσεις και σύλλογοι από πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίοι μετείχαν σε μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τις διώξεις εναντίον 11 ανήλικων μαθητών και 4 φοιτητών.
Πρόκειται για μαθητές που συνελήφθησαν στα «Δεκεμβριανά» του 2008 και δικάζονται στις 9 του ερχόμενου μήνα με τις σκληρές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου. Αλλά και φοιτητές, οι οποίοι διώκονται ως «Ρομπέν των σουπερμάρκετ» χωρίς κανείς να τους έχει αναγνωρίσει ούτε μηνύσει.

Οι συγκεντρωμένοι, περί τα 1.500 άτομα, διαδήλωσαν ειρηνικά νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και υπό τη διακριτική παρακολούθηση εκατοντάδων αστυνομικών, μονάδες των οποίων επίσης είχαν κληθεί στη Λάρισα και από αστυνομικές διευθύνσεις άλλων πόλεων.
Η διοργάνωση της πανελλαδικής διαμαρτυρίας έγινε από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, με ιδιαίτερα δυναμική της παρουσία της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης» και του «ΙΚΑ».
Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι από την πλατεία Ταχυδρομείου της πόλης. Επικεφαλής τέθηκε το πανό της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και ακολούθησαν φοιτητικοί σύλλογοι, διάφορες αριστερές οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δίκτυο για Πολιτικά Κοινωνικά Δικαιώματα, Δράση για την Ελευθερία, ΚΟΕ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης), ενώ συμμετείχαν και άλλες οργανώσεις.
«Στις 9 Δεκέμβρη δικάζονται από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων οι 11 ανήλικοι της Λάρισας, με το ίδιο αρχικό κατηγορητήριο, βασισμένο στις διατάξεις του "τρομονόμου".
Ηταν 8 Δεκέμβρη του 2008, όταν μετά την πορεία με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έγιναν συλλήψεις 19 νέων, από τους οποίους οι 11 ήταν ανήλικοι μαθητές/ριες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος και αποφάνθηκε ότι αποτελούν το... νέο αίμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα! Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα», αναφερόταν στα φέιγ βολάν που μοιράζονταν.
Ιδιαίτερη μνεία γινόταν και στη δίκη (την 1η Δεκεμβρίου) τεσσάρων φοιτητών, οι οποίοι συνελήφθησαν, στις 11/2/2009, σε στάση του λεωφορείου των ΤΕΙ Λάρισας ως ύποπτοι λόγω εμφάνισης, με «ακράδαντο» στοιχείο ενοχής το ότι ήταν κοντά στη λαϊκή όπου είχαν μοιραστεί τα τρόφιμα έπειτα από απαλλοτρίωση σε σουπερμάρκετ της Λάρισας. Για τους νέους αυτούς η κατηγορία είναι «ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία», που μόνο σε συμμορίες ληστών αποδίδεται, παρόλο που δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση κατηγορουμένων και δραστών, αλλά ούτε και μήνυση, λόγω της ευτελούς αξίας των εμπορευμάτων.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=29/11/2010&id=228534

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου