Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Γκεόργκι Παρβάνοφ: Πρέπει να εντατικοποιηθούν οι δραστηριότητες για τον αγωγό Ντιμίτροβγκραντ-Κομοτηνή

© Φωτογραφία: BGNES


«Είναι πολύ σημαντικό να εντατικοποιηθούν οι εργασίες για το σχέδιο κατασκευής της σύνδεσης φυσικού αερίου διπλής κατεύθυνσης Ντιμίτροβγκραντ-Κομοτηνή». Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Παρβάνοφ πρόσθεσε ότι επί τάπητος στην συνάντησή τους τάθηκε και ο αγωγός «South Stream», ο οποίος είναι προς όφελος και των δύο χωρών. Ο Βούλγαρος πρόεδρος επεσήμανε ακόμα ότι εξίσου σημαντική από άποψη διαφοροποίησης των πηγών είναι η κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, που θα εξυπηρετεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την περιοχή.
Η Ελλάδα είναι ένας από τους ηγετικούς εταίρους της χώρας μας στο εμπόριο και τις επενδύσεις, τόνισε επίσης ο Γκεόργκι Παρβάνοφ.
Εκ μέρους του ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα της διμερούς συνεργασίας. Δήλωσε ακόμα ότι στη συνομιλία με τον Βούλγαρο ομόλογό του συζήτησαν τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, την ευρωπαϊκή πορεία των κρατών από τα Δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ένωση.
Βλέπε και  Δηλώσεις Δρούτσα
BNR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου