Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Τουλούζ Λοτρέκ και ...μαγειρική

Ποιο ήταν το αγαπημένο πιάτο του Τουλούζ Λοτρέκ; Ποιες γεύσεις προτιμούσαν οι Παριζιάνοι την εποχή εκείνη; Ποιος ο ρόλος της μυρωδιάς και της απόλαυσης του ουρανίσκου στην καλλιτεχνική ευαισθησία του ταλαντούχου ζωγράφου; Πολλές απαντήσεις θα δοθούν στην ιδιαίτερη βραδιά που διοργανώνει το Τελλόγλειο.


Πρόκειται για μια βραδιά, με συζήτηση και γευστική δοκιμή, αφιερωμένη στις γαστρονομικές συνήθειες του Toulouse Lautrec, αλλά και τις γεύσεις που αγαπούσε ο Γάλλος καλλιτέχνης, που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «Henri de Toulouse Lautrec», την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου στις 19:30.

Στη συζήτηση θα συμμετέχει η γενική γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου κα. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, ο δημοσιογράφος-λογοτέχνης κ. Ηλίας Κουτσούκος, ο παραγωγός κ. Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, ο σεφ του εστιατορίου ARTο2 του Τελλογλείου κ. Γιάννης Κιόρογλου και φυσικά το κοινό. Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή με αποστάγματα και κέρασμα.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση –συζήτηση και γευστική δοκιμή- περιλαμβάνεται στην τιμή εισόδου, 5 ευρώ, στην έκθεση «Henri de Toulouse Lautrec»
Στο πλαίσιο της έκθεσης, το ARTο2 θα ξεκινήσει μια σειρά ειδικών γευστικών βραδιών, με πιάτα εμπνευσμένα από τις συνταγές του Toulouse Lautrec. Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 201421 και www.arto2.gr

Η φωτογραφία προέρχεται από το έντυπο παρουσίασης βιβλίου “Toulouse-Lautrec-Maurice Joyant, L’ art de la cuisine”, La bibliotheque des Arts, Παρίσι, 1966

ΑΓΓΕΛΕΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου