Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

πηγή: www.ANT1online.gr


Δημοσιεύθηκε: 15:47 - 04/11/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε η κατάσταση στο χώρο της Υγείας.

Ο κ. Παπούλιας, χαρακτήρισε «Λερναία Ύδρα» τα συμφέροντα λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, υποδεχόμενος τον κ. Λοβέρδο. Σίγουρα δεν έχουμε τελειώσει τη δύσκολη διαδρομή μας, ήταν το σχόλιο από την πλευρά του υπουργού Υγείας.
Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», τονίζει ότι η διοίκηση του ΙΚΑ έχει στα χέρια της τους «πρωταθλητές» στη συνταγογράφηση φαρμάκων. Η λίστα αυτή, με το κωδικό όνομα “The Champions” περιλαμβάνει τα ονόματα 200 γιατρών όλων των ειδικοτήτων, που επί τρεις μήνες, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο 2010, κατέκλεβαν το Ίδρυμα, συνταγογραφόντας ακόμη και σκευάσματα άσχετα με την ειδικότητά τους, πλουτίζοντας κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στον κατάλογο "Τhe Champions", περιλαμβάνονται παθολόγοι, γενικοί χειρουργοί, νευρολόγοι, γενικοί γιατροί, καρδιολόγοι, οδοντίατροι, οφθαλμίατροι, πλαστικοί χειρουργοί αλλά και ανειδίκευτοι γιατροί που συνεργάζονται με το ΙΚΑ.
Ακόμη, στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΙΚΑ έχουν μπει επίσης εκατοντάδες φαρμακοποιοί, που εκτελούσαν συνταγές, και αρκετοί εξ αυτών συνεργάζονταν με τους συγκεκριμένους γιατρούς. Για τους φαρμακοποιούς και τη δράση τους (το ίδιο τρίμηνο) έχει συνταχθεί δεύτερη λίστα, ενώ υπάρχει και μια τρίτη λίστα, με ονόματα φαρμακευτικών εταιριών.
ΕURO2DAY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου