Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Επιστράτευση των ναυτεργατών

Την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, μετά την κίνηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να συνεχίσει την απεργία.
 Ο Γ. Διαμαντίδης έκανε λόγο για αδιαλλαξία των δύο πλευρών, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο με το γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κ.Χαλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ.Βεντούρη. Όπως τόνισε ζήτησε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων για 3 ημέρες, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

Υποστήριξε δε, ότι "η κυβέρνηση, διαμεσολαβώντας επανειλημμένα μεταξύ των δυο κοινωνικών εταίρων, έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της" και αποφάσισε την επιστράτευση για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Το μεσημέρι, η ΠΝΟ, ανακοίνωσε ότι, με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά, αποφάσισε την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας μέχρι τις έξι τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ στον Πειραιά πραγματοποίησαν συγκέντρωσεις και πορείες συμπαράστασης προς τους ναυτεργάτες.
Το Σάββατο, η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει τους απεργούς με επιστράτευση .
  
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=228770

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου