Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Απολύσεις στο Δημόσιο προτείνει ο ΣΕΒ

Να καταργηθεί το υπερτροφικό και πελατειακό κράτος, να κλείσουν οι άρρωστες ΔΕΚΟ και να καταργηθούν οι άχρηστοι οργανισμοί, οι φορείς και οι θέσεις στο δημόσιο, ζήτησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας ανοιχτά για απολύσεις.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε : «Χρειάζεται το αναγκαίο πολιτικό σθένος για να καταργήσουμε θέσεις, οργανισμούς και φορείς του δημοσίου από το πελατειακό και υπερτροφικό κράτος ώστε να μην πτωχεύσουμε συλλογικά και ατομικά. Στον ιδιωτικό τομέα -αν και δεν έχει υπεράριθμο προσωπικό - από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει 160 χιλιάδες εργαζόμενοι τη δουλειά τους λόγω χρεοκοπίας του δημόσιου», συμπληρώνοντας ότι «μόνο κροκοδείλια δάκρυα έχουν χυθεί για αυτούς από τους επαγγελματίες προστάτες του λαού μας.»
«Πρέπει να επιταχυνθούν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και προβλέπονται από το μνημόνιο ώστε να πείσουμε την τρόϊκα ότι δεν αντέχουμε άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιβολή νέων φόρων» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Τώρα, όσον αφορά στις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας είπε πως δεν απειλούν δουλειές αλλά τις σώζουν, κι έτσι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν από κοινού την κρίση, ενώ ζήτησε να μην αλλάξει ο νόμος που επιτρέπει αποκλίσεις από τις συλλογικές συμβάσεις. Ο κ. Δασκαλόπουλος υποστήριξε τέλος πως οι πολιτικοί είναι υπόλογοι για την κατάσταση της χώρας και σε περίπτωση χρεοκοπίας θα πληρώσουν εκείνοι τις συνέπειες αλλά η κοινωνία θα έχει τα θύματα.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου