Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες του.

Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες του το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» της ΘεσσαλονίκηςΜιά μέρα έμεινε για τη στιγμή που το «Χριστουγεννιάτικο μαγικό χωριό» της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό. Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ξεκινάει, την Κυριακή γίνονται τα εγκαίνια και για τις επόμενες πέντε εβδομάδες θα λειτουργεί στους υπαίθριους χώρους, αλλά και σε Περίπτερα της ΔΕΘ καταλαμβάνοντας συνολική έκταση 16.000 τ.μ.

Την αρχιτεκτονική επιμέλεια του χωριού έχει ο αρχιτέκτονας και λάτρης του φωτογραφικού φακού, Άρις Γεωργίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουνε στα παγοδρόμια και στα carousel, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ειδικά προσαρμοσμένες στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών όπως: το παζλ εκφράσεων, το εργαστήρι μακιγιάζ, τα ομαδικά παιγνίδια ανάμεσα σε ταράνδους και χιονάνθρωπους, σε ξωτικά και άλλους ήρωες των Χριστουγέννων. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν παιγνίδια, το γιορτινό τους σακίδιο, χριστουγεννιάτικες κάρτες και πολλές άλλες χειροτεχνίες. Οι επισκέπτες του Christmas Magic City θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν «στάσεις» σε θεατρικά δρώμενα, θεάματα, χορωδίες, διαδραστικά παιγνίδια και θα μπορούν να απολαύσουν γιορτινές λιχουδιές.
Η διοργάνωση έχει στόχο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του κοινού, καθώς και την τόνωση της κίνησης στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και την ανάδειξη της πόλης ως Χριστουγεννιάτικο-θεματικό-τουριστικό προορισμό.
Για το σκοπό αυτό θα συμμετέχουν και θα συνδράμουν το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουριστικής προβολής Νομού Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Ελλάδος και η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.
Το «CHRISTMAS MAGIC CITY – ΤHESSALONIKI», προσδοκά να προσελκύσει κοινό από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις χώρες των Βαλκανίων. Μακροπρόθεσμος, άλλωστε στόχος της HELEXPO είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη, η «Πόλη των Χριστουγέννων» για όλη τη Ν.Α. Ευρώπη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο:


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 10:30- 14:30
«Το ημερολόγιο του 2011» - « Γιορτινό σακίδιο» - « Κάρτες έκπληξη» - «Μάσκες Χριστουγέννων»
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 17:00- 21:00
Εργαστήρι μακιγιάζ - Δημιουργίες πυλού - «Το ημερολόγιο του 2011» - «Ο δικός μου ουρανός» - «Ο Χριστουγεννιάτικος σκούφος του μάγειρα» - «Γλυκομαγειρέματα»
ΣΠΙΤΑΚΙΑ 17:00- 21:00
Μουσικοκινητικά παιγνιδίσματα καλλιτεχνικά δρώμενα και happenings - Αι Βασίλης, Ξωτικά, Καλικάντζαροι Εξωτερική Σκηνή - Χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών του τμήματος λαογραφίας - Κ.Ε.Π.Α δήμου Βέροιας - έθιμο Ρουγκάτσια
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 18:00
Προσέλευση κοινού 18:30
Τελετή Αγιασμού 19:00
Η Φωταγώγηση του Δένδρου 19:15
Χαιρετισμός Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου της HELEXPO κ. Πάρι Μαυρίδη και επισήμων 19:30
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και Τραγούδια από όλη την Ελλάδα (Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης)
Παράλληλα θα λειτουργούν:
«ΠΑΖΛ ΕΚΦΡΆΣΕΩΝ» - «Ο Χριστουγεννιάτικος σκούφος του μάγειρα» - «Γλυκομαγειρέματα» - «Το κρυφτούλι του Αι Βασίλη» - Δημιουργίες πυλού

ΣΠΙΤΑΚΙΑ 12:30- 16:30
Μουσικοκινητικά παιγνιδίσματα - Χριστουγεννιάτικα θεατροπαίγνιδα
«Παζλ εκφράσεων» - Εργαστήρι μακιγιάζ - «Η μαγική σκόνη» -«Γιορτινό σακίδιο» -«Κάρτες έκπληξη» Καλλιτεχνικά δρώμενα και happenings ΑιΙ Βασίλης, Ξωτικά, Καλικάντζαροι.
Ωρες λειτουργίας του CHRISTMAS MAGIC CITY:

Καθημερινές: 17:00-22:00
Σαββατοκύριακο και ημέρες εορτών: 10:00-22:00
Τιμή εισιτήριου: 3€/άτομο. 2,50€/άτομο για ομάδες από τέσσερα άτομα και άνω. Εισιτήρια διαρκείας με 15€/άτομο.
Πληροφορίες: www.cmct.grhttp://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=227216

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου