Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΕΥΣ επιτέλους ξεκινά

Ξεκινούν τα δρομολόγια από τον Πειραιά για Καστελόριζο

Ξεκινάει στις 5 Νοεμβρίου τα δρομολόγια για Καστελόριζο το πλοίο «ΠΡΩΤΕΥΣ».
Προσωρινά δρομολόγια που θα ξεκινήσουν στις 5 Νοεμβρίου και θα είναι τρία την εβδομάδα για Ρόδο-Σύμη-Καστελόριζο και δύο για Ρόδο-Σύμη, ξεκινάει η εταιρία ΑΝΕΣ με το πλοίο ΠΡΩΤΕΥΣ.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους «β 354/2010», με βάση την οποία η εταιρία ΑΝΕΣ, σε ότι αφορά τη σύμβαση που είχε συνάψει με τότε υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, «κηρύσσεται έκπτωτη, διότι δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις, περί αντικατάστασης του πλοίου».
Από τη στιγμή που θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρία μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα γίνει ανάθεση δρομολογίων στην ΑΝΕΣ, με τα μισθώματα που θα προβλέπει η προκήρυξη και η οποία έχει πάρει έγκριση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας.
Μόλις γίνει η επίσημη πράξη έκπτωσης της εταιρίας, τονίζει ο κ. Χαλκιώτης, θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός που θα διαρκέσει 52 ημέρες και θα μπορεί να συμμετάσχει και η εταιρία ΑΝΕΣ, η οποία δεν έχει άλλη κύρωση.
Με βάση το έγγραφο του νομικού συμβούλου του υπουργείου που στηρίζεται στην απόφαση του νομικού συμβουλίου του κράτους, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα μισθώματα του πλοίου για τον 1,5 μήνα, από 01/09 έως 15/10.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα Νησιώτες να ξεχάσετε το ψάρι που σας έψησαν στα χείλη και να τρέξετε να τους ψηφίσετε. Όλοι εμπρός μαρς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου