Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΟΔΙΑ Μαλγάρων: Αντιδράσεις για την αύξηση των διοδίων

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Κυριακή το πρωί ετοιμάζουν οι επιτροπές πολιτών «Ακρίβεια ΣΤΟΠ», στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των τελών διέλευσης κατά 40%, από 2 ευρώ σε 2,80.
Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για "αποικιοκρατικές συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου με τους μεγαλοεργολάβους" και τονίζουν ότι η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ", που διαχειρίζεται το τμήμα της εθνικής οδού Μαλλιακός - Κλειδί, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να εισπράτει ένα τμήμα των διοδίων Μαλγάρων, ως αποζημίωση για τη μη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου".

Ερώτηση στη βουλή για την αύξηση κατέθεσαν στο μεταξύ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου.
"Είναι προφανές πως ορισμένοι - εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα - πιστεύουν ότι μπορούν να φτιάξουν οικονομία σταθεροποιημένη, με την κοινωνία αποσταθεροποιημένη. Είτε δεν πήραν το μήνυμα των εκλογών είτε δεν λογαριάζουν τους πολίτες. Και στις δύο περιπτώσεις, κάνουν τραγικό λάθος" δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου