Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Καβάλα:Ερχεται τρίτο γεωγρύπανο για περισσότερο πετρέλαιο

Συμφωνία μίσθωσης γεωτρύπανου που θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής των κοιτασμάτων της περιοχής Καβάλας -Πρίνου, υπέγραψε η Energean Oil & Gas (πρώην Ενεργειακή Αιγαίου) που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή.

Το γεωτρύπανο (GSP Saturn) είναι το τρίτο γεωτρύπανο που φέρνει η εταιρεία στην Ελλάδα σε διάστημα δύο ετών και αναμένεται στην Καβάλα στα τέλη Νοεμβρίου, με προγραμματισμένη έναρξη της πρώτης νέας γεώτρησης στις 3 Δεκεμβρίου.
Σε πρώτη φάση το γεωτρύπανο θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής του κοιτάσματος του Πρίνου, με εκμετάλλευση παρακείμενων πετρελαιοφόρων περιοχών που πρόεκυψαν κατόπιν μακρόχρονης μελέτης της ομάδας μηχανικών και γεωλόγων της εταιρείας.
Στη συνέχεια, το GSP Saturn θα χρησιμοποιηθεί για παρεμβάσεις στο κοίτασμα Έψιλον για την αύξηση της συνολικής παραγωγής της Εταιρείας, η οποία με την ολοκλήρωση των νέων γεωτρήσεων αναμένεται να ανέλθει στα 5.000 βαρέλια την ημέρα.
Η συνολική ετήσια παραγωγή της Εταιρείας για την τρέχουσα χρονιά, θα ανέλθει στο 1 εκατομμύριο βαρέλια, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αύξηση κατά 50% για το 2011.
Όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες γεωτρήσεις, το GSP Saturn θα χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή του εξαντλημένοι κοιτάσματος Νότιας Καβάλας σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου, εφόσον εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες άδειες.
ΑΓΓΕΛΕΙΟΦΟΡΟΣ
Ενώ εμείς ασχολούμαστε με την περαίωση και την επανακαταμέτρηση (!) του Ανθιμο-Γκιουλέκα, εκεί στην Καβάλα βγάζουν κάθε μέρα το πετρέλαιο.....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου