Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Πακιστάν: Και δεύτερη επίθεση με νεκρούς σε τέμενος

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 14 τραυματίστηκαν από χειροβομβίδες που έριξαν άγνωστοι σε ένα τέμενος στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μερικές ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε το θάνατο 61 ανθρώπων σε άλλο κοντινό τέμενος, ανακοίνωσε η αστυνομία και νοσοκομείο.

Η νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Σουλεμάν Χελ, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δεκαπέντε χιλιομέτρων από την τοποθεσία όπου έγινε η πρώτη. «Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε επιτόπου και δύο τραυματίες πέθαναν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Χαμίντ Αφρίντι, ο οποίος γνωστοποίησε ότι υπάρχουν 14 τραυματίες. Τουλάχιστον τέσσερις χειροβομβίδες εξερράγησαν μέσα στο τέμενος, δήλωσε ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Κάλαμ Χαν.
Περισσότεροι από 3.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Πακιστάν τα τελευταία τρία χρόνια σε περισσότερες από 400 επιθέσεις, αυτοκτονίας στην πλειοψηφία τους, που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως από τους Ταλιμπάν που συνδέονται με την Αλ Κάιντα ή άλλες οργανώσεις που συνδέονται με αυτήν.
ΑΓΓΕΛΕΙΟΦΟΡΟΣ

Μερικές φορές είναι καλύτερα να μένεις στο σπίτι σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου