Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Κλέφτες!!!! στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στα 52 εκατ. ευρώ η κατάχρηση στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΗ οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, η οποία έκανε τον έλεγχο και καταθέτει τις ερχόμενες ημέρες το πόρισμά της στις εισαγγελικές αρχές
Του Δημήτρη Διαμαντίδη/ΗΜΕΡΗΣΙΑ


«Περί άλλα τυρβάζει» η Ν.Δ. και ο Κώστας Γκιουλέκας, όσον αφορά το μεγάλο σκάνδαλο με την κατάχρηση στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα ο Γιάννης Μπουτάρης μιλά για βαρύτατες πολιτικές και άλλες ευθύνες.

Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, η οποία έκανε τον έλεγχο και καταθέτει τις ερχόμενες ημέρες το πόρισμά της στις εισαγγελικές αρχές, εκτιμά την «τρύπα» στα 52 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Πόρισμα

Η οικονομική επιθεωρήτρια, έχει συντάξει ένα πολυσέλιδο πόρισμα πάνω από 600 σελίδες, το οποίο μόλις παραληφθεί από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών -πήρε παράταση 10 ημερών- θα συγκληθεί η ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση λόγω της σοβαρότητάς της σε εφέτη ανακριτή.

Με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί ήδη για την υπόθεση «φωτογραφίζονται» συνολικά 17 άτομα, ανάμεσα τους αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας του δήμου, υψηλόβαθμοι παράγοντες και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Γ. Μπουτάρης έσπευσε χτες να ρίξει το «γάντι» στον Κ. Γκιουλέκα, λέγοντας ότι είναι όμηρος του συστήματος Παπαγεωργόπουλου, ενώ τον κάλεσε να πει ξεκάθαρα πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση που αφήνει σήμερα ο δήμαρχος «όταν αποδεικνύεται ότι η «μαύρη τρύπα», στα ταμεία του δήμου, ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ και ενώ αυτός έχει στο ψηφοδέλτιό του «επίλεκτους» συνεργάτες, αντιδημάρχους κ.ά. του απερχόμενου δημάρχου».

Επιστροφή

Οπως είπε ο Γ. Μπουτάρης, αν εκλεγεί δήμαρχος θα επιδιώξει με κάθε νόμιμο τρόπο να επιστραφούν τα χρήματα, προχωρώντας και σε κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων, όσων προκύψει ότι έχουν ευθύνες. «Οχι μόνο να μπουν φυλακή για να τους τρέφουμε αλλά να επιστρέψουν και πίσω τα λεφτά», είπε.
Ο Κ. Γκιουλέκας προηγουμένως σε δηλώσεις του και με προφανή αμηχανία, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, το μόνο που βρήκε να τονίσει ήταν, «πως δεν είναι τυχαίο ότι εμφάνισαν το θέμα τρεις μέρες πριν τις εκλογές», κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις Μπουτάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου