Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

του στραβού το δίκιο! έχουμε και θετικά στην όλη κατάσταση/

Επαιρναν δύο μισθούς από το ΔημόσιοΕντοπίστηκαν ήδη 65 υπάλληλοι από την εισαγωγή των στοιχείων τους

στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονταν από δύο υπηρεσίες, λάμβαναν επιδόματα που δεν εδικαιούντο και πληρώνονταν για υπερωρίες που δεν δούλεψαν, αποκάλυψε πριν καλά - καλά λειτουργήσει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Μόνο κατά την εισαγωγή των στοιχείων στο σύστημα εντοπίστηκαν 65 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έπαιρναν κάθε μήνα δύο μισθούς. Η καταβολή αμοιβής από την υπηρεσία, που τους πλήρωνε χωρίς να τους απασχολεί διεκόπη και σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα ζητηθεί αναδρομικά η επιστροφή όλου του ποσού που έλαβαν χωρίς να το δικαιούνται, ενώ θα ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα.
Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών «εγκαινιάζεται» σήμερα, καθώς μέσω αυτής θα καταβληθεί η αμοιβή 15θημέρου των 202.106 υπαλλήλων των υπουργείων Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Αμυνας, Υποδομών, Εργασίας, της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του ΕΣΡ.
Στις 27 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν άλλοι 200.000 υπάλληλοι, ενώ έως το τέλος Απριλίου εκτιμάται ότι θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα και οι εργαζόμενοι στα ΝΠΔΔ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει 100 εκατομμύρια ευρώ από διπλοπληρωμές, παρανόμως χορηγούμενα επιδόματα κ.λπ.


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100036_26/11/2010_423900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου