Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Εθνική: Επιστολή στο ΥΠΟΙΚ για προνομιούχες

Το πράσινο φως έδωσαν οι μέτοχοι της Εθνικής στην απόφαση της διοίκησης να επιστρέψει 450 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από την έκδοση προνομιούχων μετοχών, στο ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με τον CEO της Τράπεζας Απ. Ταμβακάκη, η διοίκηση έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα στην ΤτΕ στις 22/10/2010 και σήμερα το πρωί απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αναμένοντας την έγκριση των εποπτικών αρχών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι με την κίνηση αυτή ο όμιλος της Εθνικής Τραπέζης απεγκλωβίζεται από την απαγόρευση διανομής μερίσματος όπως όριζε ο νόμος.
Στη Γ.Σ. οι μέτοχοι ενέκριναν και την τοποθέτηση των τριών στελεχών κ.κ. Θωμόπουλου, Τουρκολιά και Θεόκλητου στις αντίστοιχες τρεις θέσεις των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων.
Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Απ. Ταμβακάκης σημείωσε ότι η Εθνική έχει εξασφαλίσει από ξένους δανειστές γραμμές χρηματοδότησης (credit lines) που υπερβαίνουν τα 5,5 δισ. ευρώ, μετέδωσε το Reuters.
O κ. Ταμβακάκης, απευθυνόμενος στους μετόχους της τράπεζας, δήλωσε ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Εθνικής θα αυξηθεί μεταξύ του 14,5% και 15% μετά την πώληση ποσοστού 20% της Finansbank.


http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/615012/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου