Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Αποσοβήθηκε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αυστρίας- Τουρκίας

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Αυστρίας απεσοβήθη με τις εξηγήσεις που έδωσε στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι αυστριακές αρχές ετοιμάζονταν να χαρακτηρίσουν «ανεπιθύμητο» τον Τούρκο πρέσβη στη Βιέννη κ. Kαντρί Ετζβέντ Τεζτζάν, ο οποίος κατηγόρησε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα την Αυστρία ότι «αναγκάζει» τους Τούρκους μετανάστες να ζουν σε γκέτο, και επέκρινε δριμύτατα την πολιτική «αφομοίωσης» που εφαρμόζει η Αυστρία απέναντι στους μετανάστες .
Όπως αναφέρει η «Χουριέτ» ο Αυστριακός υπουργός εξωτερικών κ. Μάικιλ Σπιντελέγκερ δήλωσε ότι οι διαβεβαιώσεις του κ. Νταβούτογλου ότι οι απόψεις του πρέσβη δεν απηχούν τις επίσημες απόψεις της Τουρκίας και ότι θα ανακληθεί στην Άγκυρα, είναι ικανοποιητικές και ότι ο ίδιος θεωρεί το θέμα λήξαν.
Οι Τούρκοι της Αυστρίας συμπαρίστανται, ωστόσο, στον πρέσβη, μεταδίδουν από την Αυστρία ορισμένες τουρκικές εφημερίδες. Οι μετανάστες εκεί θεωρούν ότι ο πρέσβης απηχεί τις δικές τους απόψεις και εκτιμήσεις, γράφει η «Χουριέτ» .


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το θέμα ετέθη. Να δείτε με ποιόν τρόπο η Τουρκία επιβάλει και τις λύσεις των θεμάτων που την απασχολούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου