Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Οι πολιτικοί έχασαν τους "πελάτες" τους!

του Πάτροκλου Κουδούνη


Είναι πλέον τραγικοί οι περισσότεροι από αυτούς. Βλέποντας τώρα καθαρά ότι η πλειονότητα των πολιτών τους αγνοεί επιδεικτικά, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι η αποχή από τις εκλογές συνιστά ανεύθυνη στάση. Σε αντίθεση, φυσικά, με τη δική τους "υπευθυνότητα", που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, στη φτώχια και στην κοινωνική αναταραχή.


Αναφέρομαι φυσικά στους Έλληνες πολιτικούς -κυρίως σε αυτούς που εκπροσωπούν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα-, οι οποίοι και φέρουν όλη την ευθύνη για τη σημερινή κατάντια.

Ευτυχώς, όμως, και ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια, η απάντηση του λαού ήταν ορθή και δίκαιη, αν και ιδιαίτερα σύνθετη.

Κατ’ αρχάς, οι μισοί από εμάς απείχαν. Μετέτρεψαν την κάλπη σε πτυελοδοχείο και προτίμησαν να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο παρά με τις εκλογές. Η στάση αυτή τηρήθηκε και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, καθώς όπως έγινε γνωστό, μεταξύ 21:00 και 23:00 η μάχη της τηλεθέασης δόθηκε μεταξύ του Mega -που έδειχνε τα αποτελέσματα- και του Star που προέβαλε την αγαπημένη ελληνική ταινία "Υπάρχει και φιλότιμο", με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στον διάσημο ρόλο του Μαυρογιαλούρου!
Αυτοί που δεν απείχαν τώρα ανέτρεψαν με την τίμια ψήφο τους ουκ ολίγα προγνωστικά.

Κατ’ αρχάς, διέψευσαν όλες τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για εύκολες νίκες των φαβορί στις μεγάλες πόλεις.

Είναι εντυπωσιακό ότι στους δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης τα φαβορί (Κακλαμάνης, Μίχας και Γκιουλέκας) κατήγαγαν νίκες βραχείας κεφαλής, σαφώς μικρότερου εύρους απ’ ό,τι αναμενόταν. Τα αποτελέσματα στους δήμους αυτούς καταδεικνύουν για πρώτη φορά ότι οι ψηφοφόροι δεν παρασύρθηκαν από κομματικές σειρήνες, καθώς αποφάσισαν να στηρίξουν πρόσωπα και όχι κομματικές αφίσες. Οι επιδόσεις των κ. Κικίλια και Καμίνη οφείλονται προφανώς σε αυτό.
Παρά όμως την πρωτόγνωρη αδιαφορία του λαού, στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. οι εκπρόσωποι των κομμάτων που εδώ και δεκαετίες διασύρουν τη χώρα, θεώρησαν ότι είχαν δικαίωμα να διεκδικήσουν δάφνες νίκης -έστω και μαραμένες-, ενώ οι πλέον έμπειροι και πονηροί ξεκίνησαν με τις απαραίτητες νουθεσίες προς εκείνους τους… ανεύθυνους(!) που δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα
Με το δίκιο τους φυσικά… Επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι. Όσο μειώνεται ο αριθμός των ψηφοφόρων τόσο μειώνεται κι η πελατεία τους. Κι όσο μειώνεται η πελατεία τόσο μειώνονται και τα… προνόμια.
Ο λαός τώρα, έχοντας συνειδητοποιήσει αφενός πόσο επικίνδυνοι είναι για το μέλλον της χώρας και αφετέρου πόσο άχρηστοι για το μέλλον όλων εκείνων που αναζητούν εργασία στο Δημόσιο, δεν έχει πια το κίνητρο να "προσκυνάει" τις ποδιές τους!

Βαρύτατο το πλήγμα για τα "πρωτοκλασάτα" στελέχη, τα οποία χωρίς να έχουν προσφέρει το παραμικρό σε αυτήν τη χώρα συνεχίζουν να απολαμβάνουν προνόμια και ανέσεις που για κάποιον άγνωστο λόγο νομίζουν πως δικαιούνται ισοβίως.
Πάρτε, για παράδειγμα, τον Θεόδωρο Πάγκαλο, 30 χρόνια βουλευτή και νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του μόνο με γκάφες, αβελτηρίες, ύβρεις και προκλήσεις κατά του λαού.
Θρασύτατος και μονίμως εριστικός, τιμωρήθηκε παραδειγματικά την περασμένη Κυριακή καθώς η σύζυγός του, που υποστηρίχτηκε από όλον τον κομματικό μηχανισμό, πήρε 28%, ενώ ο αντίπαλός της 56% - το λεγόμενο και doublescore! (Καλά, κι αυτή η καημένη, αφού είχε δει ότι ολόκληρη Αλίκη Αρβανιτίδη -σύζυγος Πασχάλη- δεν πέτυχε, θα είχε εκείνη τύχη ως σύζυγος Πάγκαλου;)
Το παράδειγμα της ανωτέρω κυρίας Χριστοφάκη -σύζυγος Πάγκαλου- καταδεικνύει ότι τώρα όπου -λόγω κρίσης- το αλισβερίσι μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων είναι εκ των πραγμάτων στείρο, τώρα που το κέρας της αμάλθειας δεν προσφέρει αφειδώς αργομισθίες και θεσούλες στον δημόσιο τομέα, οι τρέλες, οι τσαμπουκάδες και οι επιθυμίες των καρεκλοκένταυρων δεν θα περνάνε.

Ο λαός αποφάσισε πως δεν τους έχει πια ανάγκη. Γι' αυτό και δεν τους ανέχεται. Θα τους "μαυρίζει", απογειώνοντας ταυτόχρονα κομμουνιστές και ακροδεξιούς, κόμματα που δεν φημίζονται για τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες, ψιθυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η κακώς εννοούμενη δημοκρατία στη σύγχρονη Ελλάδα έχει δημιουργήσει τερατουργήματα!


koudounis@euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου