Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Στη δικαιοσύνη οι δράστες της επίθεσης κατά Ρώσου δημοσιογράφου

Οι ΗΠΑ απαίτησαν χθες ώστε οι δράστες της επίθεσης κατά ενός ρώσου δημοσιογράφου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας πως οκτώ δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στη Ρωσία το 2009.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση κατά του δημοσιογράφου της Κομερσάντ Όλεγκ Κασίν και καλούν τις ρωσικές αρχές να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος», τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Φιλιπ Κρόουλι.
Ο ίδιος υπενθύμισε τα στοιχεία επίσημης αμερικανικής έκθεσης, σύμφωνα με την οποία οκτώ δημοσιογράφοι, «εκ των οποίων πολύ ήσαν επικριτικοί κατά της κυβέρνησης» δολοφονήθηκαν το 2009 στη Ρωσία. «Με μία μόνη εξαίρεση» , τόνισε, η Μόσχα «δεν εντόπισε, συνέλαβε, ή άσκησε δίωξη σε κανέναν ύποπτο». Ο αμερικανός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ένας ελεύθερος και ανεξάρτητος Τύπος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα «μίας καλά λειτουργώσης δημοκρατίας».
Ο Κασίν βρισκόταν έως και χθες σε κώμα, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του την περασμένη Παρασκευή. Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ υποσχέθηκε πως οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Ποιοί ένοχοι Ντιμίτρι; Οι  φυσικοί μόνο, ή και οι ηθικοί αυτουργοί;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου