Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκη: Ομιλούσα... στάση λεωφορείων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣΣε στάση λεωφορείων με... κοινωνικές ευαισθησίες απέναντι στα άτομα με προβλήματα όρασης αναδεικνύεται η τηλεματική στάση «Σχολή Τυφλών» επί της οδού Βασιλίσσης Ολγας 32.

Το πιλοτικό σύστημα φωνητικής αναγγελίας διερχόμενων λεωφορείων που εγκαταστάθηκε πρόσφατα παρέχει τη δυνατότητα στα άτομα με προβλήματα όρασης να ενημερώνονται για το χρόνο άφιξης των επόμενων λεωφορείων, καθώς και για το λεωφορείο που προσεγγίζει τη στάση αυτή.
Ο ΟΑΣΘ φρόντισε να προσαρμόσει κατάλληλα την εφαρμογή αυτή, ούτως ώστε η ενεργοποίηση της φωνητικής αναγγελίας να γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών χειριστηρίων που ήδη χρησιμοποιούν τα άτομα με πρόβλημα όρασης για την ενεργοποίηση των σηματοδοτών.
Το πιλοτικό σύστημα, αφού λειτουργήσει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα (έως το τέλος του Νοεμβρίου) και αφού γίνουν τυχόν βελτιώσεις, προβλέπεται να επεκταθεί σε 19 ακόμη τηλεματικές στάσεις λεωφορείων. Η επιλογή των 19 νέων τηλεματικών στάσεων στις οποίες θα εγκατασταθεί το σύστημα ηχητικής αναγγελίας διερχόμενων λεωφορείων, θα γίνει σε συνεργασία και με βάση τις προτάσεις της Ενωσης Τυφλών Ελλάδος προς την οποία εστάλη ήδη σχετική επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου