Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές: Απλά μαθηματικά!

Ο λαός μίλησε, αλλά το μήνυμα έπεσε σε ξέρα...


Από το Μαρικάκι


Και για να τελειώνουμε με το μήνυμα: ελήφθη.
Και από την κυβέρνηση και από τους πιστωτές και από τους τροϊκανούς διαχειριστές. Γιατί τα νούμερα είναι εκεί και εκθέτουν τα ... «νούμερα».
Εγγεγραμμένοι: 9.771.911. Ψήφισαν: 5.961.718. Δεν ψήφισαν: 3.810.193. Άκυρα: 381.444. Λευκά:224.301 (σύνολο 605.745).
Από τα εννιά εφτακόσια τόσα εγγεγραμμένους δεν ψήφισαν καθόλου ή ψήφισαν αρνητικά 4.415.938. Τεσσεράμισι εκατομμύρια άνθρωποι, οι μισοί σχεδόν των εγγεγραμμένων, διάλεξαν τη σιωπή, γύρισαν την πλάτη: αμηχανία, διαμαρτυρία, αηδία, αδιέξοδο, θυμός, αδιαφορία, άγνοια. Αποδοκιμασία; Για όλο το πολιτικό σύστημα. Για τον Γιώργο όχι; Και για τον Γιώργο και την πολιτική των φίλων του.
Θετική ψήφο, δηλαδή ψήφο σε κάποιο συνδυασμό ή κόμμα έριξαν 5.355.973 πολίτες. Ψήφισαν ΠΑΣΟΚ 1.878.641 (από τα 3.012.373 το 2009, μην ξεχνιόμαστε).
Άρα, από τους ψηφίσαντες, δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ 3.477.332. (μιλάμε για το τι ψήφισαν οι ψηφοφόροι βεβαίως και όχι για το τι στηρίζουν εμφανώς ή συγκαλυμμένα κόμματα, π.χ. σαν το ΛΑΟΣ, με άλλα λόγια κάποιος που ψήφισε ΛΑΟΣ δεν είναι απαραίτητο ότι στηρίζει Γιωργάκη).
Από αυτούς που δεν ψήφισαν ή ψήφισαν αρνητικά και από αυτούς που ψήφισαν, συνολικά αρνήθηκαν το «ναι» στο ΠΑΣΟΚ 7.893.270 πολίτες. Κοντά 8 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο ελληνικός λαός, όντως μίλησε.
Ο Γιώργος και το έλαβε το μήνυμα και το κατάλαβε. It only takes to do the math. Και σιγά το math δηλαδή. Αρκεί ένα calculator και τέτοιο έχουν μέχρι και τα pc, χωρίς το οποίο ο Γιώργος δεν μπορεί να υπολογίσει τίποτα όπως θα θυμάστε και από τη διακαναλική στο Ζάππειο παραμονές εκλογών του 2009. Κι αν δεν κατάλαβε στο κάτω κάτω υπάρχει και το περιβάλλον του για να του εξηγήσει.
Κάποιος που θέλει να λάβει υπόψη αυτό που καταλαβαίνει το παίρνει υπόψη(και ο Γιώργος έχει καταλάβει και γι’ αυτό βιάζεται να φύγει ή να κρυφτεί πίσω από μια συγκυβέρνηση).
Το ζήτημα είναι αν θα σεβαστεί το μήνυμα. Αν τον Γιώργο τον ένοιαζε να σεβαστεί τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία, θα το έκανε από την 5η Οκτωβρίου 2009. Ακολούθησε την πορεία που ακολούθησε. Τελευταία ευκαιρία δόθηκε πριν την υπογραφή του μνημονίου. Αν ήθελε να ρωτήσει το λαό θα το είχε κάνει, με εκλογές. Με δημοψήφισμα. Με ρίσκο να ναυαγήσει η πορεία υπαγωγής στο μηχανισμό που με τόσο κόπο και ξεφτίλα είχε μονοδρομήσει.
Του αρκεί η νομιμοποίηση που του δίνουν περί τα δύο εκατομμύρια Έλληνες από τα δέκα, δηλαδή η μειοψηφία. Έτσι ορίζει τη δημοκρατία και τη Δίκαιη Κοινωνία και το πώς ορίζει ο ίδιος και οι όμοιοι του τα πράγματα είναι πάνω κι απ’ το Σύνταγμα.
Το θέμα είναι όχι τι θέλει ο λαός, αλλά το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει άλλος να κάνει τη δουλειά και ταυτόχρονα να κρατάει και το λαό στ΄ αυγά του (ως πότε όμως;). Το ψέλλισε και ο Λοβέρδος προχτές στο Μέγκα. Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις φοβούνται τις πολιτικές ευθύνες, είπε, δεν υπάρχει άλλος, εμείς είμαστε...
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου