Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΛΓΑΡΑ Ακρίβεια ΣΤΟΠ: 5.000 Ι.Χ. πέρασαν χωρίς να πληρώσουν

Παρακαλώ  «μπες»  στην Αρχική Σελίδα!    http://homius.blogspot.com/
Χωρίς να πληρώσουν διόδια πέρασαν χθες πέντε χιλιάδες αυτοκίνητα, σε Θεσσαλονίκη και Πιερία. Οι επιτροπές «Ακρίβεια ΣΤΟΠ» προχώρησαν σε κατάληψη των σταθμών διοδίων επί δύο ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των τελών διέλευσης στα Μάλγαρα από 2 ευρώ σε 2,80.

«Ανοίξαμε τα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση κατά 40% του αντιτίμου στο σταθμό διοδίων της Θεσσαλονίκης. Μια μέρα μετά τις εκλογές, το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν η αύξηση, την οποία χαρακτήρισε τιμαριθμική αναπροσαρμογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής «Ακρίβεια - ΣΤΟΠ» Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τονίζοντας ότι το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη το 2005 ήταν 11 ευρώ και αυτή τη στιγμή έχει φθάσει στα 41 ευρώ, δηλαδή υπήρξε αύξηση 300%, ενώ μισθοί και συντάξεις καθημερινά περικόπτονται.
Στην κινητοποίηση στα Μάλγαρα πήραν μέρος κάτοικοι: περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός, της Κοζάνης, της Νάουσας, της Βέροιας, όπου λειτούργησε πρόσφατα σταθμός διοδίων και δήμαρχοι του νομού Πιερίας.
Μέλη της «Επιτροπής Αγώνα κατά των νέων διοδίων στην Πιερία» συμμετείχαν στην κινητοποίηση στα Μάλγαρα, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, με το σύνθημα «Οχι στα διόδια της υπανάπτυξης».
«Αντιδρούμε τόσο στην αύξηση των τελών διέλευσης όσο και στην κατασκευή παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά, που περιορίζουν την ελευθερία μετακίνησης των πολιτών της περιοχής. Σκεφτείτε πόσα χρήματα χρειάζεται κάθε μήνα ένας άνθρωπος που ζει λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά για τη δουλειά του», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα, Παναγιώτης Αγγελίδης.
Την Τετάρτη διοργανώνεται συνάντηση για το θέμα των διοδίων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.Ν.ΦΩΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου