Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

260 σκοπιανοί στο ΝΑΤΟ = αναγνώριση ονόματος

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ στη ΛισσαβώναΑναφορές Γκιόργκι Ιβάνοφ για το ΝΑΤΟ και την εκκρεμότητα της ονομασίας, στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισσαβώνα.

Η δύναμη της ΠΓΔΜ στο Αφγανιστάν θα παραμείνει στη χώρα αυτή όσο καιρό χρειαστεί, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά την συνάντηση, σήμερα στη Λισσαβώνα, των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και των χωρών που συνεισφέρουν στην αποστολή ISAF.
Η ΠΓΔΜ συμμετέχει με 260 στρατιώτες στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.
Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ που συμφωνήθηκε χθες το βράδυ από τις 28 χώρες της Συμμαχίας θα ενισχύσει τη δομή του ΝΑΤΟ και θα το καταστήσει ικανότερο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον 21ου αιώνα.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η χώρα του βλέπει το μέλλον της ως μέλος του ΝΑΤΟ και μοιράζεται τις αξίες, τα ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητες της Συμμαχίας, και ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις που της αντιστοιχούν.
«Όμως κάτι λείπει στο παζλ αυτής της εταιρικής σχέσης. Εξαιτίας ενός ανορθολογικού διμερούς ζητήματος, η Δημοκρατία της Μακεδονίας παραμένει ακόμη στο κατώφλι του Συμμαχίας, παρά τις αξιολογήσεις για την ετοιμότητα της να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και παρά τη σημαντική συμβολή της στις αποστολές της Συμμαχίας», συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ.
«Εμείς πολλές φορές εκφράσαμε τη βούληση μας για την επίλυση της διμερούς αυτής εκκρεμότητας Πιστεύω ότι μπορεί να φθάσουμε σε μία λύση. Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι, αντίθετα από πριν, τώρα υπάρχει θετικό κλίμα για το ζήτημα αυτό. Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσω του διαλόγου, με αυξημένη εμπιστοσύνη και με καλύτερη κατανόηση, θα φθάσουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση. Εμείς είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ.
http://www.kathimerini.gr/
 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εμείς λέμενε πράμας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου