Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Παμπούκης: Παρασυρθήκαμε!

Να απεκδυθεί κάθε κυβερνητικής ευθύνης για τη ματαίωση της περιβόητης επένδυσης στον Αστακό επιχείρησε χθες ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, επιρρίπτοντας συνολικά την ευθύνη στην κοινοπραξία των εταιρειών που απέσυραν το ενδιαφέρον τους από το συγκεκριμένο έργο.

Μιλώντας τόσο σε δημοσιογράφους όσο και στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των επενδύσεων (fast track), ο κ. Παμπούκης δήλωσε σφόδρα οργισμένος και εγκάλεσε την κοινοπραξία η οποία αποδείχθηκε κατά τον ίδιο μη σοβαρή. «Παρασυρθήκαμε διότι νομίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε με σοβαρές εταιρείες οι οποίες δεν μας είχαν προδιαθέσει για τις εξελίξεις αυτές. Δεν ήταν αμελητέο το ενδιαφέρον τους», συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών υποβάθμισε πλήρως τις υποβόσκουσες «κόντρες» μεταξύ υπουργών για το θέμα. «Η πολιτεία έκανε αυτό που έπρεπε. Για τους λόγους αυτούς είμαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων. Οι υπουργοί μιλούν μεταξύ τους, δεν υπήρξε διαφωνία», ισχυρίστηκε.
Εμφάνισε τέλος ως αντίβαρο στη ματαίωση αυτή, το μνημόνιο που υπεγράφη προ εβδομάδων στη Νέα Υόρκη μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ     Α.Ν.Γ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου