Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Διαλύονται οι εφορίες!

Γράφει η Κουκίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"

Αλαλούμ επικρατεί σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία καθώς συνωστίζεται ο κόσμος που θέλει να ενταχθεί στις ρυθμίσεις χρεών. Απ’ ό,τι μαθαίνουμε τα πράγματα καθυστερούν σημαντικά γιατί μόλις πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών διόρισε διευθυντές σε κάποιες από τις ακέφαλες εφορίες.
Μόνο που, απ’ ό,τι μας ενημερώνουν οι εργαζόμενοι εκεί, μπορεί να μπήκαν κακήν κακώς οι διευθυντές, τα περισσότερα τμήματα όμως δεν έχουν προϊσταμένους, με αποτέλεσμα να μην προχωράει η δουλειά. Πώς να προχωρήσει, αφού ο σχεδιασμός είναι να καταργηθούν οι εφορίες ως έχουν και να συγχωνευθούν σε 8 μεγάλα κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει μετατάξεις, εθελούσιες και απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού – και έχει ο θεός. Προφανώς, σκέφτηκε ο υπουργός, τι να τους διορίζω και μετά να μην ξέρω τι να τους κάνω; Μόνο που, υπουργέ μου, έτσι χάνεις έσοδα και όσο μεγαλώνει η τρύπα τόσο αυξάνονται οι φόροι για τον κοσμάκη.
Στα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία δε οι ασφαλισμένοι κάνουν αιτήσεις για τις 48 δόσεις που προανήγγειλε το ΥΠΟΙΟ. Για εφάπαξ εξόφληση ούτε λόγος. Η αίτησή τους όμως έρχεται πίσω και ενημερώνονται ότι οι δόσεις είναι τελικά 36. Μα, λένε οι αιτούντες, έχουμε την εγκύκλιο.
Η απάντηση που παίρνουν είναι ότι οι 48 δόσεις αποφασίζονται μόνο από τα Συμβούλια Εσόδων του κάθε Ταμείου που δεν έχουν ακόμα συσταθεί. Ποιος είναι ο αρμόδιος για να φτιάξει τα Συμβούλια; Το υπουργείο Οικονομικών φυσικά. Βγάζουν εγκυκλίους που δεν ισχύουν. Μπάχαλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου