Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή Κινέζων ακτιβιστών για την απελευθέρωση του Λιου Σιαομπό

Η βράβευση με Νόμπελ Ειρήνης του Λιου Σιαομπό θα πρέπει να ωθήσει την Κίνα σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, σε ένα κράτος δικαίου και στην αποδοχή «οικουμενικών αξιών», τονίζουν σε επιστολή τους περισσότεροι από 200 Κινέζοι αντιφρονούντες και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός της σύγχρονης κινεζικής ιστορίας...Δίνει μια προοπτική για σημαντική πρόοδο της κινεζικής κοινωνίας στην ειρηνική μετάβασή της στη δημοκρατία και τη συνταγματική κυβέρνηση" αναφέρουν σε επιστολή τους οι υπογράφοντες την επιστολή.
Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την επιστολή είναι ο γνωστός φιλόσοφος Σου Γιουγιού και ο υπέρμαχος της δημοκρατίας Ζανγκ Ζουχούα που συνέταξαν μαζί με τον Λιού Σιαομπό τη Χάρτα '08 για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.
Στην επιστολή τους οι 200 κινέζοι αντιφρονούντες καλούν την Κίνα "να ακολουθήσει την πολιτισμένη ανθρωπότητα και να ενστερνιστεί τις οικουμενικές αξίες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στου Κουφού την πόρτα
όσο θέλεις βρόντα

Βρε παιδιά, δεν βλέπετε που όλες τις χώρες προσπαθούν να τις κάνουν Κίνα, (φθηνό εργατικό δυναμικό, με μισθούς πείνας και  κανένα εργατικό δικαίωμα, καμιά  δυνατότητα διαμαρτυρίας, δικτατορική επιβολή απόψεων, τιμωρία του ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ; )
Εσείς ζητάτε το αντίστροφο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου