Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα

Από τη Νίκη Χρυσανθίδου
Eπιμέλεια - food styling: Τίνα Webb
Βοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου
Styling: Alice Bean, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος



Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 40΄ - 50΄ περίπου



Υλικά (για 4 μερίδες):



1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια περίπου 2,5 εκ.

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, περασμένα από τον χοντρό τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και πιπέρι



Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε και τα κομμάτια του χταποδιού και τα σοτάρουμε όλα μαζί για άλλα 2 - 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας περίπου στη διάμετρο της κατσαρόλας και τη σκεπάζουμε με αυτό. Από πάνω βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αυτό το κάνουμε για να «σφραγίσουμε» ερμητικά την κατσαρόλα και να μείνουν μέσα οι νόστιμοι υδρατμοί. Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 40΄ - 50΄. Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει και αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου