Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Ο καπετάν - συμφοράς

Λένε πως τα ιστιοφόρα σκάφη, για να αναποδογυρίσουν, θέλουν πολλά μποφόρ. Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι ένας αυτοκαταστροφικός καπετάνιος. «Πάλι αυτός», φέρονται να λένε μεταξύ τους οι λιμενικοί όποτε ακούν το όνομα Γκλέν Κρόλι.


Γνωστός με το παρατσούκλι «καπετάν - συμφοράς», ο 55χρονος Βρετανός έχει καταφέρει να «ναυαγήσει» 13 φορές σε διάστημα επτά ετών (η τελευταία προ ημερών στα ανοιχτά της Κορνουάλης) ενώ μόνο οι επιχειρήσεις για τη διάσωσή του φέρονται να έχουν κοστίσει στις αρχές συνολικά 30.000 στερλίνες (34.584 ευρώ).

Ο Κρόλι ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα το 2003 και προτού προλάβει καλά - καλά να κλείσει 12 μήνες στο «τιμόνι», είχε ήδη καλέσει τρεις φορές σε βοήθεια. Δεδομένων των αρνητικών του επιδόσεων, οι αρχές του έχουν επανειλημμένως κάνει συστάσεις να τα παρατήσει αλλά ο «καπετάν-συμφοράς» δεν πτοείται.
Αντιθέτως μάλιστα, θεωρεί τον εαυτό του «άνθρωπο της θάλασσας» και προειδοποιεί πως θα έχει αγοράσει καινούργιο σκάφος μέχρι τα Χριστούγεννα.

ΣΚΑΦ. "ΕΘΝΟΣ"

Χθές τον είδαμε στη Σκάλα του Καλοχωρίου. Ήταν με άλλους δυο τύπους.  Πριν αμολήσουν τη βάρκα από το τρέιλερ, αυτός ανέβηκε πάνω και κρατούσε το τιμόνι. Μόλις τραβήχτηκε το αυτοκίνητο, η βάρκα, με το βάρος του μπροστά, έφερε τούμπα και τον άδειασε  στο νερό, μουσκίδι τον έκανε. Καλά που δεν τραυματίστηκε ο βλάκας στα ρηχά. Η βάρκα, όταν την γύρισαν, είχε γεμίσει νερό. Τελείωσε άδοξα το ψάρεμά τους. Μετά έβριζε ο ένας τον άλλο και εγώ με τον Καπετάν Ναύαρχο γελούσαμε, μέχρι που πιάσαμε την πρώτη σουπιά. Μετά σοβαρευτήκαμε.

1 σχόλιο:

  1. ΌΡΤΣΑ ΚΑΠΕΤΆΝΟΙ ΘΑ ΜΑς ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΛΑΡΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή