Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Πανό στα προπύλαια σήκωσαν συμβασιούχοι

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση λίγο μετά τις δέκα το πρωί ομάδα συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού ανέβασε ένα μαύρο πανό στα προπύλαια της Ακρόπολης, το οποίο γράφει «Όχι στις απολύσεις».

Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και είχαν δώσει νέο ραντεβού σήμερα το πρωί έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας πλαϊνή είσοδο και μπόρεσαν να αναρτήσουν το πανό.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει ένταση, ενώ η είσοδος του χώρου παραμένει ανοιχτή για τους τουρίστες.
"Το "ΟΧΙ" αποκτά και μια ουσιαστική σημασία πλέον. Δεν μπορεί άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να απολύονται εν μία νυκτί", δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, Νίκος Χασομέρης, και πρόσθεσε ότι "τα μάρμαρα από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να δουλέψει αυτό το μνημείο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Κύριοι αμετανόητοι ΣυμβασιούχοιΟ τουρίστας που θα δει το πανό σας δεν θα σας βοηθήσει, γιατί τα συμφέροντά του είναι αντίθετα με τα δικά σας.


Τα ξένα μέσα ενημέρωσης, που σε αυτά προσδοκείτε, θα γράψουν για το μπάχαλο που επικρατεί στην Ελλάδα, δεν θα σας λυπηθούν, ούτε θα προωθήσουν τα αιτήματά σας.


Οι Πασόκοι υπουργοί ούτε που θα τους νοιάξει γιατί δεν χαμπαριάζουν τι αντιπροσωπεύει η Ακρόπολη για τον Ελληνισμό. Κοιτάζουν τον κώλο τους, μόνο.


Τι προτείνω;


        Να πάτε στο σπίτι του Καραμανλή, που ήταν υπουργός πολιτισμού, του Πάγκαλου, που λέει ότι τα φάγατε μαζί, του Σπηλιωτόπουλου, του Σαμαρά, του Λιάπη, του Ζαχόπουλου και τόσων άλλων που σας διόριζαν για να έχουν εκλογική πελατεία. Να αναρτήσετε πανό στα σπίτια - επαύλεις τους, να αποκλείσετε τους δρόμους, να τους αρπάξετε από το γιακά, να τους ζητήσετε τις ευθύνες.
       Γιατί εγώ δε φταίω σε τίποτε. Ούτε οι τουρίστες, ούτε η ΕΛΛΑΔΑ. Σύμφωνοι μάγκες του γλυκού νερού; Ή θέλετε να ξανακατέβω κάτω να σας αρχίσω τις φάπες;


_____________________________________________________
Οπως οι Τούρκοι, οι φανατικοί χριστιανοί,  ο Ελγιν  και άλλοι εχθροί της Ελλάδας ανέβηκαν και καταπάτησαν τα μάρμαρα - αποδείξεις του λαμπρότερου πολιτισμού στους αιώνες,  έτσι και τούτοι εδώ οι αχαρακτήριστοι τόλμησαν, λόγω της ατιμωρησίας, να πατήσουν πάνω στα Προπύλαια. Άντε μετά να πείσουν τους ηλίθιους, που τους δικαιολογούν, ότι αυτοί φροντίζουν τα ιερά και όσια του Ελληνισμού, που τους έχουν εμπιστευθεί. Ο  Εισαγγελέας ποινικής δίωξης  τι κάνει; Σε άλλα και άλλα ευαισθητοποιείται.......... 

1 σχόλιο:

 1. Αερομεταφορές : Αεροδρόμια

  Δημοσκόπηση του Skyscanner
  Οι ταξιδιώτες επαναστατούν ενάντια στην ασφάλεια των αεροδρομίων
  Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010  Δημοσκόπηση του Skyscanner αποκαλύπτει το 42% των ταξιδιωτών ομολογούν ότι έχουν περάσει κρυφά απαγορευμένα αντικειμένα από την ασφάλεια του αεροδρομίου, ενώ σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει η σωματική έρευνα αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

  Αυτήν την εβδομάδα χιλιάδες Αμερικανοί που παίρνουν πτήσεις προς Νέα Υόρκη, Λος Aντζελες και άλλες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στην εκστραρεία "DonΆt Touch My Junk" και να αρνηθούν την πλήρη σωματική τους έρευνα κατά την πολυάσχολη περίοδο της Γιορτής των Ευχαριστιών. Και για να ενταθεί περισσότερο η κατάσταση, μια επιβάτιδα που περνούσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο υποστήριξε ότι ένας από τους άνδρες υπαλλήλους της ασφάλειας, που χάζευε το στήθος της, τη διάλεξε για σωματικό έλεγχο.

  Με τους Αμερικανούς να έχουν "εξεγερθεί" για τους σαρωτές σώματος και τη σωματική έρευνα, το Skyscanner.net αποκαλύπτει τι θεωρείται το πιο ενοχλητικό πράγμα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια. Τα αποτελέσματα δείχνουν υποστήριξη στην εκστρατεία "DonΆt Touch My Junk", με το 46% του συνόλου των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι είχαν νιώσει άβολα κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας έρευνας σε αεροδρόμιο. Το 34% δήλωσε ότι "αισθάνθηκε λίγο αμήχανα", ενώ ένας στους οκτώ ισχυρίστηκε ότι "αισθάνθηκε να παραβιάζεται η ιδιωτική του ζωή".

  Το μήκος των ουρών για τον έλεγχο ασφαλείας καταγράφηκε επίσης ως μια μεγάλη ενόχληση, με το 57% να δηλώνει ότι οι ουρές ήταν "πάντοτε πολύ μεγάλες". Με την απογοήτευση των ταξιδιωτών λόγω των μακρών σε χρονική διάρκεια και αυστηρών ελέγχων, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (43%) παραδέχεται έχει περάσει κρυφά από το προσωπικό ασφαλείας απαγορευμένα αντικείμενα, το 29% έκανε το ίδιο αλλά κατά λάθος -το 14% όμως ομολόγησε ότι η πράξη αυτή έγινε συνειδητοποιημένα.

  Η απογοήτευση συνεχίζεται με το 25% να λέει ότι το προσωπικό ασφαλείας ήταν "γκρινιάρηδες και συγκαταβατικοί". Ωστόσο, η μεγαλύτερη πηγή ενόχλησης στην πραγματικότητα, λένε, δεν είναι οι ίδιοι οι έλεγχοι, αλλά άλλοι ταξιδιώτες, που καθυστερούν και δημιουργούν τις ουρές.

  Οι πιο σημαντικές ενοχλήσεις για τους επιβάτες είναι: 1. Aτομα που δεν υπακούουν στους κανονισμούς ασφαλείας και καθυστερούν και όλους τους υπόλοιπους 2. Το μάκρος των ουρών, ειδικά όταν δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για έλεγχο 3. Ο κανόνας των 100ml για υγρά και τζελ 4. Η αναγκαστική έκδυση ζώνης και παπουτσιών 5. Η αναγκαστική δοκιμή παιδικών τροφών και υγρών από τους γονείς που ταξιδεύουν 6. Έρευνα της χειραποσκευής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή