Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Αντιπροσωπεία των «Πρεσβύτερων» βρίσκεται στη Γάζα

Αντιπρόσωποι της ομάδας σοφών οι «Πρεσβύτεροι» κατεύθασε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να ζητήσει τη χαλάρωση του ισραηλινού αποκλεισμού.


Η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας και επίτροπος του ΟΗΕ, Μέρι Ρόμπινσον, η Ινδή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, Έλα Μπατ και ο Αλγερινός πρώην υπουργός Εξωτερικών και απεσταλμένος του ΟΗΕ, Λακντάρ Μπραχίμι εισήλθαν στη Γάζα από το συνοριακό φυλάκιο της Ράφα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Σκοπός της επίσκεψης είναι να επιστήσουμε την προσοχή στις επιπτώσεις της απομόνωσης της Γάχας και να κάνουμε έκκληση για την άμεση άρση του αποκλεισμού", αναφέρει η ομάδα σε ανακοίνωσή της.
Στην ομάδα, που εργάζεται για το τέλος των συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο ανήκουν πολλές προσωπικότητες, όπως και ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, Τζίμι Κάρτερ.

Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί τους υπεύθυνους της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), μέλη των "τοπικών αρχών", επιχειρηματίες και αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου