Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Εκοψαν τον «Πρωτέα» λόγω Μνημονίου!


Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Δεμένο στο λιμάνι της Ρόδου παραμένει από το Σάββατο το πλοίο «Πρωτέας», λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κάνοντας δύσκολη τη συγκοινωνία των νησιών της Δωδεκανήσου.

Το υπουργείο -σύμφωνα με τους νησιώτες- δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό του, τόσο για τους 25 ναυτεργάτες που έμειναν χωρίς δουλειά όσο και για τους κατοίκους της Ρόδου, της Σύμης, της Τήλου, της Νισύρου, της Κω και του Καστελόριζου, οι οποίοι εξυπηρετούνταν καθημερινά την τελευταία πενταετία από τα δρομολόγιά του.


Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΣ, το υπουργείο ζήτησε από τους υπευθύνους αυτής καταβολή εγγυητικής επιστολής από τράπεζα ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να ανανεωθεί η τριετής σύμβαση των επιδοτούμενων δρομολογίων!

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αιτήθηκαν παράτασης της εκτέλεσης δρομολογίων μέχρι τη στιγμή που θα καταφέρουν να πάρουν την εγγυητική επιστολή. Δυστυχώς, όμως, έπεσαν στην τραπεζική αδιαφορία, αφού αρνούνται να χορηγήσουν τόσο μεγάλη εγγυητική επιστολή, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει τις εγγυήσεις.

Ετσι η σύμβαση δεν ανανεώθηκε και ο «Πρωτέας» έμεινε αγκυροβολημένος στο λιμάνι της Ρόδου.

«Δώσαμε αγώνα για να φέρουμε το πλοίο, δεν μπορούμε να το αφήνουμε να κάθεται και να μην εξυπηρετούνται οι νησιώτες. Απαιτείται πολιτική λύση στο πρόβλημα, καθώς οι υπηρεσίες είναι δεσμευμένες από τις διατάξεις των νόμων και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε», δήλωσε ο διευθυντής της ΑΝΕΣ, Βασίλης Παπακαλοδούκας.

Π.ΚΑΛ.
 
Ποιά πολιτική λύση άνθρωπέ μου, περιμένεις από ένα υπουργείο που λέγεται υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας,  ένας χρειάζεται να δουλεύει το μυαλό του! Οι τύποι που τους ψηφίζετε, και είναι από τα μέρη σας, τίποτε δεν κάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου