Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Διαγωνισμός συνταγών Μαγειρικής

Όσοι είναι σίγουροι ότι έχουν κάποια συνταγή μαγειρικής -δοκιμασμένη- να ανεβάσουν, ας την ανεβάσουν. Οι υπόλοιποι θα την ψηφίσουμε. Ο νικητής τα παίρνει όλα! (πλούσια δώρα!) Σπεύσατε!

6 σχόλια:

  1. Κύριοι,
    τα στοιχήματα με ξετρελαίνουν.
    Οπως υποσχέθηκα μία συνταγή μαγειρικής κάθε βδομάδα.
    Προκαλώ λοιπόν τους αναγνώστες να ξεκινήσουμε με σουπιές.
    ΧΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως υποσχέθηκα συνεχίζω με την συνταγή για σουπιές.
    Αφού τις πλένουμε καλά σε λεκάνη τις καθαρίζουμε βγάζουμε το κόκκαλο, πετάμε τα εντόσθια αλλά προσοχή κρατάμε την θήκη απο τηο μελάνι.Με μυτερό μαχαίρι τρυπαμε στο μέρος των ματιών βγάζουμε και πετάμε τα μάτια. Αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια . Την σακούλα την καθαρίζουμε απο το δέρμα (βγαίνει πολύ εύκολα άν το τραβήξουμε)και μένει ολόλευκη.
    Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (πλάτους περίπου 1 δάχτυλο).Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια (πλυμένα και κομμένα σε φέτες)να ξανθίσουν και ρίχνουμε τις σουπιές να καβουρδιστούν και αυτές. Τις σβήνουμε με κρασί- λευκό αρετσίνωτο, (το ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να σχηματισθεί ατμός), προσθέτοντας 2 ποτήρια νερό, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλο,και 2- 3θήκες με μελάνι.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας το φαγητό να βράζη και να μείνει μόνο το λάδι με μια πηχτή σάλτσα απο τα κρεμμύδια.(Εάν το θέλουμε με περισσότερη σάλτσα στο βράσιμο προσθέτουμε επι πλέον νερό.
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
    ΧΑΡΗΣ
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κΎΡΙΕ ΛΑΖΑΡΕ,
    ΔΕΧΕΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕΦ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Η ΜΟΝΟ ΑΠΛΟΥΣ ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ?
    ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ.
    ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ, ΨΑΡΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΧΡΙ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
    ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για τα ελληνικά σου αξιότιμε Ιάπωνα Μάγειρα. Δεχόμαστε δοκιμασμένες συνταγές, ανεξάρτητα από την ιδιότητα του διαγωνιζόμενου. Και sousi δεχόμαστε. Τα βραβεία θα δοθούν σε συνδυασμό με ένα τραπέζι όπου είστε καλεσμένοι ΟΛΟΙ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα μιά νέα συνταγή για φτωχούς.... Ελληνες.
    Αγκινάρες παστίτσιο.
    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι βούτυρο κιμά (700 γρ.), ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να καβουρντισθούν. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να ξεσβολιάσει, προσθέτουμε 500 γρ ντομάτες περασμένες απο το τρίφτη, 1 φλυτζάνι νερό αλάτι, πιπέρι, τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το νερό.
    Αφού καθαρίσουμε τις αγκινάρες(6-8 τεμάχια), τις τρίβουμε με λεμόνι, και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν,προσθέτοντας 300 γρ. αρακά. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε ψιλά κομματάκια.Τις ανακατεύοθμε με τον αρακά και τις περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω το πώς γιτί όλοι χρησιμοποιείτε έτοιμη μπεσαμέλ άρα προχωρώ παρακάτω.
    Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε 6-7 φύλλα, αφοιύ τα βουτυρώσουμε και αυτά ενα ενα, στρώνουμε τις μισές αγκινάρες τις ρίχνουμε με τριμμένο τυρί, ρίχνουμε την μισή μπεσαμέλ και στρώνουμε τον κιμά ασπο πάνω τις υπόλοιπες αγκινάρες, ξανά τυρί τριμμένο και απο πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
    Διπλώνουμε απο υα πλάγια τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε και αυτά για να μην κολλήσουν.Στρώνουμε 4-5 φύλλα και αυτά βουτυρωμένα (εννοείτε ότι τα φύλλα που περισεύοθν τα κόβουμε με ένα μαχαιράκι χαράζουμε το φαγητό σαν μπακλαβαδάκια η τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 4- - 45 λεπτά
    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
    500 ΓΡ. ΛΑΖΑΝΙΑ
    4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
    1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΙΚΟΜΜΕΝΟ
    1/2 ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ ΞΗΡΟ
    2 ΦΛΥΤΖΑΚΙΑ ΠΗΧΤΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΤΣΙΛΙ (ΠΕΛΤΕΣ)
    1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ
    250 ΓΡ. ΣΟΛΟΜΟ
    ΜΑΙΝΤΑΝΟ
    Βζουμε σε μια κατσαρόλα το νερο να βράσει. Πίχνουμε τα λαζάνια μέχρι να βράσουν και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι λειώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να σωταρισθεί για 3-4 λεπτά. Συμπληρώνουμε το κρασί λίγο λίγο προσθέτουμε την κρέμα το τσίλι και το πιπέρι, δυναμόνουμε την φωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.Το βγάζετε απο την φωτιά και ρίχνετε τον σολομό.
    Ρίχνετε και τα λαζάνια στο τηγάνι ανακατέψτε και το γαρνίρετε με το μαιντανό.
    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή