Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Μαρκεζίνης Βασίλειος: Σήμερα η Διάλεξη!

Ακαδημαϊκός, καθηγητής σε φημισμένα πανεπιστήμια, νομικός σύμβουλος μεγάλων ηγετών, ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες της Διασποράς, ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης διακρίθηκε στον αγγλοσαξωνικό κόσμο και όχι μόνο για το πολύπλευρο επιστημονικό του ενδιαφέρον αλλά και για τη συστηματική ενασχόλησή του με την διεθνή και ελληνική πολιτική.

Τα τελευταία χρόνια ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης επισκέπτεται συχνά την Αθήνα.
Η ομιλία του με θέμα :"Μία Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα'' κρίνεται ως εξαιρετικά επίκαιρη και αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης θα παρουσιάσει μιαν αρκετά συστηματική εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, θα προτείνει πιθανούς τρόπους υπέρβασής τους, αναλύοντας τα σχετικά ζητήματα στο πλαίσιο της προσωπικής φιλοσοφικής στάσης του, εντάσσοντας τα στο ευρύτερο ιστορικό, γεωγραφικό και γεωπολιτικό τους πλαίσιο.
Ο 66 χρονος σήμερα Βασίλειος Μαρκεζίνης, μολονότι έχει ως μόνιμη κατοικία την Αγγλία, έχει στρέψει το βλέμμα του για τα καλά στην Ελλάδα. Αρθρογραφεί σε μεγάλες ελληνικές εφημερίδες, δίνει διαλέξεις, εκδίδει βιβλία. "Κρατώ στο ακέραιο την ελευθερία του λόγου μου και την ασκώ στο φουλ για την πατρίδα μου.
Θα συμμαχούσα ακόμα και με το διάβολο για την πατρίδα μου" έχει πεί ο κ.Μαρκεζίνης του οποίου ο τίτλος του sir του απενεμήθη το 2005 απο την βασίλισσα της Αγγλίας για ''τις εξαίρετες υπηρεσίες στις διεθνείς νομικές σχέσεις''.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», την προσεχή Τρίτη, 19 Οκτωβρίου ,στις 7 μ.μ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τοΊδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη .


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου