Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Οι Χασομέρηδες συμβασιούχοι έκαναν το χρέος τους. Πόση ανυπολόγιστη ζημιά έκαναν σε όλους εμας;

Επιστροφή στη διεθνή κατακραυγή


Δημητρης Pηγοπουλος  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οταν οι «Nιου Γιορκ Τάιμς» έχουν τη φωτογραφία από τα επεισόδια στην Ακρόπολη στην κορυφή της ηλεκτρονικής τους σελίδας τότε ούτε ο θρίαμβος της διάσωσης των Χιλιανών μεταλλωρύχων δεν μπορεί να μας σώσει. Το ελληνικό «θέμα» έπαιζε από πολύ νωρίς στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Μια εποχή που οι ειδήσεις από την Ελλάδα άρχισαν να αλλάζουν ελαφρά χρώμα, μεταδίδοντας λίγο πιο αισιόδοξα μηνύματα σε σχέση, πάντα, με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ήρθαν τα χθεσινά γεγονότα στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης για να επιστρέψουμε στο γνωστό κλίμα χάους και αβεβαιότητας. Γιατί όσοι έχουν ευθύνη για τις εξαιρετικά δυσάρεστες εικόνες της χθεσινής ημέρας ξεχνούν ότι διανύουμε μια ιδιαίτερα λεπτή περίοδο όπου όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω μας για τους γνωστούς λόγους. Αν είχαμε το ίδιο συμβάν πριν από πέντε χρόνια είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έβρισκε τόσο υψηλή θέση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Τώρα ο συσχετισμός με τις οικονομικές περιπέτειες της Ελλάδας είναι σχεδόν αυτόματος και δικαίως. Τα δημοσιεύματα αναπαράγουν τις ιστορίες των απεργών του υπουργείου Πολιτισμού που είτε χάνουν τη δουλειά τους, ως συμβασιούχοι, είτε παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν δύο χρόνια. Ολα αποδίδονται στην οικονομική ύφεση και στα μέτρα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης. Φυσικά, αν όλα αυτά διεξάγονται με φόντο το πλέον προβεβλημένο μνημείο της κλασικής αρχαιότητας, η ιστορία αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
«Είναι ντροπή»
«Νομίζουμε ότι είναι ντροπή», δηλώνει στο Associated Press μια γυναίκα από την Αργεντινή, η Βερόνικα Τραβέρσο. «Δεν θα συστήσουμε στον κόσμο να έρθει στην Ελλάδα. Δεν φταίμε εμείς για τα προβλήματα της Ελλάδας». Στη συνέχεια του ρεπορτάζ (που δυστυχώς αναμεταδίδουν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς») η κ. Τραβέρσο προσθέτει ότι είχε προγραμματίσει να μείνει στη Αθήνα για δύο ημέρες, αλλά τώρα βλέπει ότι οι ελπίδες της συντρίβονται».
Σχετικά υποβαθμισμένο το θέμα στις ιστοσελίδες των μεγάλων γαλλικών εφημερίδων όπως και στο site του france24. To μεσημέρι η είδηση δεν εμφανιζόταν στις πρώτες σελίδες, ενώ ευτυχώς την ίδια ώρα δεν παίξαμε σχεδόν καθόλου στα ισπανικά μέσα. Αντίθετα οι Ιταλοί κρατούσαν την είδηση «ψηλά» αρκετές ώρες μετά τα γεγονότα. «Η Αστυνομία άνοιξε ξανά την Ακρόπολη, επεισόδια και συλλήψεις» είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος από το ιταλικό πρακτορείο Ansa, τονίζοντας ότι πολλοί τουρίστες που έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο διαμαρτυρήθηκαν ανοιχτά για την κατάσταση που επικρατεί.

Επιμένω ότι οι αλήτες που τους έταξαν μονιμότητα πρέπει να κρεμαστούν. Να ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου