Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Τουρισμός στην Αθήνα!

Το τριήμερο του Άη Δημήτρη, κατεβήκαμε στην Αθήνα για τουρισμό. Επισκεφθήκαμε τους ενοποιημένους αρχαιολογικούς χώρους  και το Μουσείο Ακρόπολης. Όταν επισκέπτεσαι την Αθήνα ως τουρίστας, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί έχει σημαντικό αριθμό αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο  της.
Τα προπύλαια
Οι Μπάτσοι φυλούσαν τις εισόδους - εξόδους  "δια παν ενδεχόμενον".....
Η μέρα ήταν φιλική μαζί μας και η ατμόσφαιρα ολοκάθαρη!
Στην Ακρόπολη υπάρχει και η σχετική υπενθύμηση για το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας από τους Γλέζο και Σάντα. Τώρα που έχουν καταλάβει την ακρόπολη οι μπάτσοι καλό είναι να τη διαβάσουν για να μη τον ξυλοφορτώσουν ξανά, οι άσχετοι!
H περιδιάβαση στους λόφους του Αρείου Πάγου, της Πνύκας, των Νυμφών, των  Μουσών, στα μονοπάτια του Φιλοπάππου, ο καπουτσίνο στο Θησείο με θέα την Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, Ο Κεραμεικός και τα βράδια στο Σταυρό του Νότου, ή όπου αλλού, είναι το σπουδαιότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα. 
Το Μουσείο Ακρόπολης είναι εντυπωσιακό ως μέγαρο και θέση, αλλά με φτωχό περιεχόμενο. Πρέπει να βγούμε επιθετικά στις άλλες χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ κ.λ.π.) για να τις αναγκάσουμε να μας επιστρέψουν τα αρχαία μας. Να τους κόψουμε την πίστωση! 

Επισκεφθήκαμε και το Γκάζι, όπου βρήκαμε Εκθέσεις  και μια μικρή αγορά, τη meet  market.
Στην πλατεία Συντάγματος, ορθώθηκε μπροστά μας το αυθαίρετο του Δήμαρχου Χαρκούδα και από εκεί και μετά χωθήκαμε στη μιζέρια που βιώνει καθημερινά ο αθηναίος, μιζέρια που διατηρείται αέναη χάρη στους πολιτικούς, που όμως αφού τους ψηφίζει, καλά να πάθει!
Άλλη φορά θα μιλήσω για τη βρωμιά που συναντήσαμε σε Αθήνα και προπάντων στον Πειραιά!

1 σχόλιο:

  1. Εποχή των ηλεκτρονικών κρατήσεων και οι υπουργοί μας μιλάνε για γαλάζιες θάλασσες και καθαρές παραλίες. Κανένας δεν έχει καταλάβει σε αυτή την χώρα πως το μόνο που έχει απομείνει στην παραγωγή είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, πρίν απο λίγα χ΄ρόνια κάποιοιΣέρβοι μας βρομοά;σαν κάποιοι Πολώνοι έρχονταν για να πουλήσουν την πραμάτια τους ένω η ...ελίτ των Γερμανών και Αυστριακών που πλημύριζαν τις παραλίες μας τους θεωρούσαμε πελάτες της μπύρας και την GREIHISHE SALATE τους υποτιμούσαμε και αυτούς ενώ ονειρευώμασταν τους Αμερικάνους με τα δολλάρια τους οποιους και αυτούς τους διώξαμε με τον τρόπο μας. Μέσα σε αυτόν τον πανικό της τουριστικής αγοράς στην χώρα μας στη γείτονα Τουρκία ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έκανε έκλιση στην κυβέρνηση ότι η πόλη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους τουρίστες. Σκεφθείτε αύτο να συνέβαινε στην χώρα μας. Όλοι θα μιλούσανε για προβοκάτσια γιά πουλημμένους επιχειρήματίες, για ξένα συμφέροντα και γιά ξεπούλημα της χώρας.
    Τι λέω τώρα όμως. Σε ποιούς τα λέω αυτά. Σε όλους αυτούς που τρέχουν πίσω απο τους Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες και Αντωνάκηδες. Εχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, γνωρίζουν τα πάντα για το Ν,Δ.Τ, έχουν άποψη για το ασφαλιστικό, σχολιάζουν τις δηλώσεις του κάθε Προβόπουλου, Δασκαλόπουλου η Βγενόπουλου, θεωρούν τον εαυτό τους πατριώτη και έχουν άποψη για το χρηματιστήριο και τις μετοχές της Εθνικής.
    Α ρε Λάζαρε, Εγώ πάλι θα πώ και άς θυμώσεις. Είμουν παιδάκι αλλά δεν θυμάμαι ι Δικτατορία να είχε τέτοια αίσχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή