Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Γιαλαντζί… πτώχευση

Της Ελένης Καλογεροπούλου "ΤΟ  ΠΟΝΤΙΚΙ"

Ξέρω τουλάχιστον τρείς ανθρώπους που τους τελευταίους μήνες είναι απλήρωτοι. Τρώνε τα έτοιμα χωρίς να ξέρουν στην πραγματικότητα πότε θα ξαναπληρωθούν. Οι εταιρείες στις οποίες εργάζονται , έχοντας ως δικαιολογία την οικονομική κρίση, έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.
Μόνο που όπως μου έλεγαν οι ίδιοι δεν έχουν πιστεί ότι η στάση πληρωμών οφείλεται στα πραγματικά προβλήματα που έχει ο εργοδότης τους ή στο αν απλώς βρήκε ευκαιρία λόγω της κρίσης να σταματήσει να πληρώνει. Με την σιγουριά δε ότι κανένας κρατικός φορέας δεν πρόκειται να τους ενοχλήσει ή να τους αμφισβητήσει , στους καιρούς που ζούμε, κάνουν αλλιώς τα κουμάντα τους .
Άλλοι πάλι δηλώνουν αδυναμία να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους και έτσι τα κλείνουν χωρίς να πληρώνουν αποζημιώσεις . Λίγο αργότερα ανοίγουν άλλο μαγαζί με άλλο όνομα και φυσικά άλλους υπαλλήλους..
Και το ερώτημα είναι εάν εγώ ξέρω τρεις ανθρώπους και άλλες τρεις εταιρείες που κάνουν αυτή την δουλειά , αν γνωρίζω τουλάχιστον πέντε ανθρώπους που κλείνουν τα μαγαζιά τους και μετά ανοίγουν αλλά μικρότερα σε διαφορετικές περιοχές, πως γίνεται το αρμόδιο υπουργείο να μην ξέρει κανέναν. Εκτός και αν κλείνει τα μάτια γιατί αυτή η τακτική βρίσκεται εντός … μνημονίου.

Τέτοια επιβεβαίωση του "ΠΟΛΩΝΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ", βρε παιδιά; Εσείς τα γνωρίζατε από τον Απρίλη, γιατί με διαβάζατε! Μπράβο σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου