Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Μαφιόζικη μετάθεση του «παπά κατά της Καμόρα» Ανιέλο Μαγκανέλο

Ο καθολικός ιερέας Ανιέλο Μαγκανέλο, γνωστός ως «παπάς κατά της Καμόρα» μετατίθεται από τη Νάπολη στη Ρώμη, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και υποψίες για δάχτυλο αρχιμαφιόζων.


Ο 52χρονος ιερέας Ανιέλο Μαγκανέλο, ιερουργούσε επί 16 χρόνια στην περιοχή της Σκαμπία, έξω από τη Νάπολη, γνωστή για την παρουσία νονών της ναπολιτάνικης μαφίας, της Καμόρα, καθώς και για τη διακίνηση ναρκωτικών. Κοινωνικά στρατευμένος, ο πατέρας Ανιέλο με τις δηλώσεις και τις δραστηριότητές του στρεφόταν κατά της Καμόρα, αποτρέποντας εκατοντάδες νέους από την παρανομία και το εύκολο κέρδος. Τον αποκαλούν "Prete anticamora", δηλαδή "παπά κατά της Καμόρα".
"Τα τελευταία χρόνια δέχομαι άμεσες απειλές από τους μαφιόζους της Νάπολης. Κατά την πιο πρόσφατη, ήταν σαφές ότι οι νονοί της Καμόρα επιθυμούσαν τη μετάθεσή μου σε άλλη περιοχή. Τώρα, πιθανότατα, θα νιώθουν ικανοποιημένοι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Καθολική Εκκλησία είναι ν' αρνηθεί τη θεία κοινωνία στους μαφιόζους και σε όσους τους υποστηρίζουν", δήλωσε ο κληρικός σε εκπομπή του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι.
Οι πιστοί της ενορίας του, με διαδηλώσεις, γραπτές εκκλήσεις και συνεντεύξεις τους στα μέσα ενημέρωσης ζητούν την παραμονή του πατέρα Ανιέλο στη Σκαμπία. Η ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας δεν δέχεται ωστόσο ν' αναθεωρήσει την απόφασή της. "Πρόκειται για φυσική εναλλαγή προσώπων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας", δήλωσε η θρησκευτική αποστολή Ντον Γκουανέλα, στην οποία ανήκει ο ιερέας
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Εγώ το ερμηνεύω σαν κίνηση της εκκλησίας για να προστατευθεί η ζωή του.
Εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου