Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Οικολόγοι Πράσινοι κατά περιφερειάρχη Κρήτης

Σοβαρές καταγγελίες κατά του Περιφερειάρχη Κρήτης ότι ενεργεί υπέρ της δημιουργίας λατομείου στην πανέμορφη παραλία του Ελαφονησίου Χανίων, διατυπώνουν σε ανακοίνωσή τους οι «Οικολόγοι Πράσινοι».

Αναφέρουν ότι ο περιφερειάρχης Κρήτης Αθ. Καρούντζος μήνες τώρα, αρνείται να υπογράψει το χωροταξικό σχέδιο (Σχέδιο Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης-Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του Δήμου Ινναχωρίου Χανίων και να το προωθήσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής για να γίνει νόμος.
Όπως τονίζουν ο κ. Καρούντζος προσπαθεί είτε να επιβάλει την ύπαρξη λατομικής ζώνης στο σχέδιο αυτό σε συγκεκριμένη περιοχή κοντά στο Ελαφονήσι, όπου υπάρχουν κοιτάσματα γύψου είτε να ακυρώσει συνολικά το σχέδιο.
"Επειδή θεωρούμε πως οι ενέργειες του συγκεκριμένου περιφερειάρχη αποτελούν παράβαση καθήκοντος, καλούμε την κυβέρνηση να τον αντικαταστήσει άμεσα. Ειδάλλως, ως κόμμα θα υποστηρίξουμε πολιτικά τις εναντίον του δικαστικές προσφυγές", τονίζουν οι "Οικολόγοι Πράσινοι". Σχετικό πληροφοριακό υλικό στάλθηκε ήδη στον ευρωβουλευτή του κόμματος Μ. Τρεμόπουλο για επερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
Αυτή την περιοχή (Ελαφονήσι) τη λυπάμαι. Γιατί είναι φανταστική σε κάλλος  και την επιβουλεύονται δεκαετίες τώρα τα ΌΡΝΙΑ και τη σιγοτρώνε χρονιά παρά χρονιά.
Τους Οικολόγους δεν τους έχω καθόλου, μα καθόλου σε υπόληψη. Αν είναι όμως για να μείνει ανεπηρέαστη αυτή η παραλία, προσυπογράφω. Αρκεί να μη φέρουν μετά το δικό τους εργολάβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου