Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Υποψηφιότητα-όνειδος για την Ελλάδα

Από τον Ευρωπόντικα

Την Μαρία Τσιρλή, με μοναδικό προσόν την πολυετή θητεία της στην… Γραμματεία του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και με μηδενική ενασχόληση στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επέλεξε η πολιτική ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ, ως υποψήφια, για τη θέση του έλληνα δικαστή στο Δικαστήριο, μετά την λήξη της θητείας του Χρήστου Ροζάκη, τον ερχόμενο Νοέμβριο.


Η κατάθεση της υποψηφιότητάς της και μόνον, δίπλα στους συνυποψηφίους της, Λίνο- Αλέξανδρο Τσιτσιλιάνο και Πέτρο Στάγκο, συνιστά όνειδος για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η χώρα μας εμφανίζεται, να μην έχει να προτείνει, για τη θέση του έλληνα δικαστή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάποια άλλη αναγνωρισμένη νομική προσωπικότητα, με γνώσεις, έργο και πράξεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, η επιλογή της κυρίας Τσιρλή, ακόμη κι' αν αυτή υπαγορεύθηκε από την «ρήτρα» να υπάρχει και μία γυναίκα υποψήφια, μεταξύ των προτεινόμενων, για τη θέση, υποτιμά τους άλλους δύο συνυποψήφιους της, τα βιογραφικά των οποίων βρίθουν πανεπιστημιακών τίτλων, μάστερς και πολυετούς ενασχόλησης με τον ευαίσθητο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που υπογράφει ο πρέσβης Αθανάσιος Δενδούλης, η κυρία Τσιρλή, θέτει εαυτόν προς έγκριση, για την θέση του έλληνα δικαστή, στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ, την Τρίτη, παρουσιάζοντας, χωρίς αιδώ, ότι:

Έχει θητεύσει, για πολλά χρόνια, στην Γραμματεία και το Μητρώο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έχει πάρει πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών και ένα απλό διδακτορικό, για το νομικό καθεστώς των...υποκλοπών.

Δεν κατέχει ούτε κατείχε κάποια, σχετική με τ' ανθρώπινα δικαιώματα, θέση στο ελληνικό δημόσιο ή σε κάποιον πανευρωπαϊκό οργανισμό.

Δεν έχει συγγραφικό έργο (με εξαίρεση κάποιες δημοσιεύσεις στο Νομικό Βήμα των Αθηνών) ή κάποια ενεργό δράση, στον τομέα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υψηλά ιστάμενοι κύκλοι, στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιχειρούσαν να δικαιολογήσουν αυτήν την υποψηφιότητα, που δεν τιμά καθόλου τη χώρα μας, λέγοντας ότι, η ένταξη της κυρίας Τσιρλή στη λίστα των υποψηφίων, έγινε για ...διακοσμητικούς λόγους και για το ότι έπρεπε να υπάρχει και μία γυναικεία υποψηφιότητα.

Δεν μπορούσαν να εξηγήσουν όμως, το γιατί η κυρία Τσιρλή, πήρε τη θέση της άξιας νομικού και υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίας Περάκη, στο τελικό ξεσκαρτάρισμα που έγινε, μετά την επίσκεψη Δρούτσα στο Στρασβούργο, τον περασμένο Ιανουάριο.

"ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"

1 σχόλιο:

 1. Αλλοίμονο δεν φθάνουν τα προσόντα της.
  Σίγουρα η κομματική ταυτότητα και η θητεία σαν κομματόσκυλο στην Ελλάδα αρκούν για να βολέψεις τον πισινό σου σε μία καρέκλα.
  Εξξάλου αφήστε τους ρε παιδιά. Ολα τα κάνουν για να ασχολείται ο λαός μαζί τους.
  Η περιφρόνηση είναι η καλύτερη τιμωρία για αυτούς
  Ας ασχοληθούμε με τίποτα καλύτερο
  ΧΑΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή