Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Ερντογάν: «Δεν εγκρίνουμε το Πρόσθετο Πρωτόκολλο»

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ  "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
«Ητουρκική εθνοσυνέλευση δεν πρόκειται να εγκρίνει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ε.Ε.-Τουρκίας όσο δεν ανοίγουν τα λιμάνια», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, εννοώντας τα «λιμάνια» της κατεχόμενης Κύπρου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στη Φινλανδία με την ομόλογό του Μάρι Κιβινιέμι, ο Ερντογάν ρωτήθηκε για την απόφαση της Επιτροπής Νομικών του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνει τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με τον Κανονισμό για το απ' ευθείας εμπόριο. Απάντησε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «δεν είναι απόφαση της Ε.Ε. Δεν δεσμεύει τις χώρες μέλη. Η Ε.Ε., μετά την ένταξη της Νότιας Κύπρου, δεσμεύτηκε απέναντι στην Τουρκία σε δύο θέματα. Αυτά αφορούν την ελεύθερη διακίνηση και τα οικονομικά θέματα και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε πρόοδος. Και μέχρι σήμερα συσχετίστηκε συνεχώς με το Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ε.Ε.-Τουρκίας».
Και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για θέμα που πρέπει να εγκριθεί υπό μορφήν απόφασης από την τουρκική εθνοσυνέλευση και με δεδομένη τη σημερινή δομή της, δεν μπορεί να εγκριθεί τέτοια αντίληψη στο Κυπριακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου