Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Συγκρούσεις στη Λυών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ δήλωσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα αφήσουν «ατιμώρητους τους αλήτες».
Συγκρούσεις στην πόλη της Λυών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας όταν οι πρώτοι άρχισαν να πετούν πέτρες στε ομάδες ΜΑΤ που ήταν εκεί. Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ δήλωσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα αφήσουν «ατιμώρητους τους αλήτες» για τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό.
«Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητους τους αλήτες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε μια ημέρα μετά τα νέα επεισόδια ανάμεσα σε νέους και αστυνομικούς σε προάστιο του Παρισιού και στη Λυών.
«Μέσα σε μια εβδομάδα, έγιναν συνολικά 1.423 συλλήψεις και 149 από τους συλληφθέντες έχουν ήδη προσαχθεί» ενώπιον της δικαιοσύνης, πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός.
Ο Ορτεφέ προειδοποίησε «όλους εκείνους που θέλουν να αναζωπυρώσουν το μίσος, να προκαλέσουν τις δυνάμεις ασφαλείας και να εμποδίσουν την έκφραση της δημοκρατίας ότι δεν τους αφήσαμε και δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν».
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν τους διαδηλωτές που είχαν στήσει οδοφράγματα σε τρία μεγάλα διυλιστήρια, Λα Ροσέλ, Ντόνζ και Λε Μαν, με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατή η διανομή μεγάλων ποσοτήτων καυσίμων.
Στο μεταξύ, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών, το ισχυρότερο γαλλικό συνδικάτο, απέκλεισε τη μεγάλη δεξαμενή καυσίμων Τραπίλ στη Νότια Γαλλία, που εφοδιάζει πολιτικά και στρατιωτικά αεροδρόμια και μια βάση του ΝΑΤΟ.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου