Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους άρχισε η αντίδραση στον παραλογισμό των "μέτρων ασφαλείας" των αεροδρομίων!

Αντιδρά στα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας ο πρόεδρος της British Airways

Ως «περιττά» χαρακτηρίζει αρκετά από τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται στα βρετανικά αεροδρόμια ο Μάρτιν Μπράουτον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να «σκύβει το κεφάλι» στις αξιώσεις των ΗΠΑ.

 
Στο δημοσίευμα ο Μάρτιν Μπράουτον φέρεται να δήλωσε στην ετήσια σύνοδο της ένωσης των εταιριών διαχείρισης των αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου ότι ουδείς θέλει η ασφάλεια στα αεροδρόμια να είναι ανεπαρκής, προσθέτοντας πάντως ότι η ακολουθούμενη πρακτική να αναγκάζονται οι επιβάτες να βγάζουν τα παπούτσια τους και να τοποθετούν τους φορητούς υπολογιστές τους σε χωριστά κουτιά στα σημεία ασφαλείας πρέπει να εγκαταλειφθεί.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας αριθμός στοιχείων στο πρόγραμμα ασφαλείας που είναι εντελώς περιττά", φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.
Επίσης ο Μπράουτον είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη "να υποκλινόμαστε στους Αμερικανούς κάθε φορά που θέλουν να γίνει κάτι" για να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ, ειδικά εάν απαιτούνται έλεγχοι που δεν γίνονται από τις αρχές των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών στις πτήσεις εσωτερικού.
"Η Αμερική δεν κάνει εσωτερικά και πολλά από τα πράγματα που απαιτεί να κάνουμε εμείς. Δεν θα έπρεπε να το δεχόμαστε αυτό", σημείωσε, κατά το δημοσίευμα των FT. "Θα έπρεπε να πούμε, 'Θα κάνουμε μόνο πράγματα που θεωρούμε ουσιώδη και εσείς οι Αμερικανοί επίσης θεωρείτε ουσιώδη'".
Η εφημερίδα γράφει πως οι δηλώσεις του Μπράουτον αντανακλούν τις απόψεις πολλών άλλων στη βιομηχανία αλλά και των επιβατών για τη συνεχιζόμενη συσσώρευση πρόσθετων μέτρων ασφαλείας για τα πάντα, από τα υγρά που μεταφέρονται στα αεροσκάφη ως τις χειραποσκευές, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Οι δηλώσεις Μπράουτον δεν έχουν σχολιαστεί μέχρι στιγμής από τη Βρετανική κυβέρνηση.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου