Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Θα πάρει και βραβείο...

Γράφει η Κουκίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"

Μετά τον Γιώργο (Παπανδρέου) ήρθε η σειρά του έτερου George (Παπακωνσταντίνου) να βραβευθεί ως «Ευρωπαίος της Χρονιάς» και «Πολιτικός της χρονιάς» για την επιτυχία του να εξαφανίσει την μεσαία τάξη μέσα σε 1 μόλις χρόνο. Θα πάρει έπαθλο για την εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε ως «καταστροφική» μέχρι και την ημέρα των εκλογών.
Η αρμόδια επιτροπή που επέλεξε τους υποψηφίους, αναφέρει για τον Παπακωνσταντίνου ότι «έχει κερδίσει τον σεβασμό των ομολόγων του υπουργών Οικονομικών και των αγορών, ως ο άνθρωπος που μάχεται τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας» και συμπληρώνει πως «χωρίς αυτόν η δοκιμασία της Ελλάδας και της ευρωζώνης θα ήταν χειρότερη».
Μπορούμε να διαλέξουμε την κουρτίνα δύο και να περάσουμε την δοκιμασία χωρίς αυτόν; Οι ξένοι μπορεί να θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα πέσει πριν προλάβει να ολοκληρώσει το έργο της. Γι αυτό πέσανε με τα μούτρα να δίνουν βραβεία, να κατεβάζουν τα σπρεντ και να δημοσιεύουν μελέτες από οίκους αξιολόγησης (αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία) ότι η οικονομία σκίζει. Η πλάκα είναι, ότι ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου άρχισε να πιστεύει ότι έχει μεγαλουργήσει. Μόνο που στο γιούρογκρουπ, τρώει και τις σφαλιάρες του για τα εγκληματικά του λάθη... Και τί θα γίνει αν έρθει και η σφαλιάρα από τον λαό; Θα πάρουν τα βραβεία τους και θα μεταναστεύσουν στις χώρες που τους βραβεύουν;
ΥΓ : Συνυποψήφιοι του Παπακωνσταντίνου είναι, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet , ο πρόεδρος της Ε.Ε. Herman Van Rompuy , η νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας κ. Herta Müller και η ομάδα της Εθνικής Ισπανίας η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.
Viva Εspania! Τουλάχιστον αυτοί πραγματικά κέρδισαν κάτι και έδωσαν λίγη χαρά στους επίσης πολύπαθους Ισπανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου