Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Κενυάτης 94 ετών άφησε πίσω του... δεκάδες χήρες και 300 ορφανά

Αν υπήρχε χρυσό μετάλλιο πολυγαμίας, θα το είχε πάρει σίγουρα. Ο Κενυάτης Ακούκου, παντρεύτηκε 130 φορές, πήρε 85 διαζύγια και είχε 300 παιδιά! Πέθανε στις 3 Οκτωβρίου σε ηλικία 94 χρονών, σε μια χώρα με προσδόκιμο ζωής τα 54 χρόνια.

Ο Ακούκου έγινε μύθος και η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της Κένυας. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά στο χωριό του στην περιοχή Ντίουα, 370 χλμ. δυτικά του Ναϊρόμπι, κοντά στη λίμνη Βικτόρια. Πολύ γρήγορα, η ...όρεξή του για το γυναικείο φύλο τον οδήγησε να βρει δεύτερη σύζυγο, μετά τρίτη, μέχρι το 1997, που παντρεύτηκε για τελευταία φορά μία 18χρονη. Στη διάρκεια όλων αυτών των γάμων πήρε 85 διαζύγια!


Στην Κένυα, χώρα ως επί το πλείστον χριστιανική, η πολυγαμία δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, ωστόσο αντιμετωπίζεται με ανοχή στο πλαίσιο των φυλών και των εθιμικών νόμων.

Όσο μεγάλωνε η οικογένειά του, ο σχεδόν αγράμματος Ακούκου, αποδείχτηκε επιχειρηματίας εκτός συναγωνισμού! Ίδρυσε τη δική του μεταφορική εταιρεία με μικρά λεωφορεία. Στη συνέχεια αγόρασε γη και κοπάδια τα οποία εμπορευόταν. Σιγά σιγά, άπλωσε τα δίχτυα του σ' όλη την περιοχή και δημιούργησε μια αυτοκρατορία για τα τοπικά δεδομένα.

Από τις προίκες των γάμων της κάθε κόρης του επωφελήθηκε αρκούντως... Έχτισε μια εκκλησία και δύο σχολεία για τα παιδιά του, παρακολουθώντας στενά την εκπαίδευσή τους. Βεβαίως θυμόταν το όνομα καθενός από τα 300 παιδιά του και μπορούσε να πει ποια ήταν η μητέρα τους.

Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Ακούκου υπήρξε ευγενής άνθρωπος, ενώ τις συμβουλές του ζητούσαν όλοι, ακόμα κι οι πολιτικοί της χώρας, αφού δεν παρέβλεπαν τη βαρύτητα της τεράστιας οικογένειάς του. Με τον Τύπο δεν τα πήγαινε και τόσο καλά, ένα όμως είναι σίγουρο: ο Ακούκου γνώριζε να διατηρεί το μύθο του.

"Με φωνάζουν 'Κίνδυνο", επειδή προκαλώ φόβο στους ανθρώπους. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να μου αντισταθεί. Ήμουν ανέκαθεν όμορφο αγόρι, ήξερα πώς να ντύνομαι και πώς να μιλάω στις γυναίκες. Έχω μαγνήτη!", είπε κάποτε.

Όσον αφορά την απιστία είχε δηλώσει: "Δεν μπορώ να ανεχτώ κανένα ρίσκο από την πλευρά των γυναικών, τη δική μου ζωή βάζουν σε κίνδυνο! Στην εποχή μας που το AIDS εξαπλώνεται, πρέπει να είμαι πολύ αυστηρός όσον αφορά στη συμπεριφορά καθεμιάς τους".
ENET.GR

1 σχόλιο: