Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Αγκινάρες παστίτσιο/ 3η συνταγή από τον κύριο ΧΑΡΗ

ΧΑΡΗΣ είπε...
Σήμερα μιά νέα συνταγή για φτωχούς.... Ελληνες.         
                          Αγκινάρες παστίτσιο.
            Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι βούτυρο, κιμά (700 γρ.), ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να καβουρντισθούν. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να ξεσβολιάσει, προσθέτουμε 500 γρ ντομάτες περασμένες απο τον τρίφτη, 1 φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το νερό. Αφού καθαρίσουμε τις αγκινάρες(6-8 τεμάχια), τις τρίβουμε με λεμόνι, και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν,προσθέτοντας 300 γρ. αρακά. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε ψιλά κομματάκια.Τις ανακατεύοθμε με τον αρακά και τις περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω το πώς γιατί όλοι χρησιμοποιείτε έτοιμη μπεσαμέλ άρα προχωρώ παρακάτω.
        Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε 6-7 φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε και αυτά ενα ενα, στρώνουμε τις μισές αγκινάρες τις ρίχνουμε με τριμμένο τυρί, ρίχνουμε την μισή μπεσαμέλ και στρώνουμε τον κιμά ασπο πάνω τις υπόλοιπες αγκινάρες, ξανά τυρί τριμμένο και απο πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Διπλώνουμε απο τα πλάγια τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε και αυτά για να μην κολλήσουν.Στρώνουμε 4-5 φύλλα και αυτά βουτυρωμένα (εννοείτε ότι τα φύλλα που περισεύουν τα κόβουμε με ένα μαχαιράκι χαράζουμε το φαγητό σαν μπακλαβαδάκια η τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 - 45 λεπτά ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

2 σχόλια:

  1. Χάρη με μπέρδεψες με τα φύλλα. Μήπως είναι αγκιναροαρακαδοκιμαδόπιτα; Συγνώμη Σεφ αλλά δεν έβαλες ξεχωριστά τα υλικά και με μπέρδεψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα το ονόμαζα παστίτσιο με αγγινάρες. Οσο για τον αρακά και ταιριάζει και δίνει γεύση στον ουρανίσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή