Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Χρυσοχοϊδης - πολυεθνικές: 0-1

Από το Μαρικάκι


Χγυσοχοϊντις; Ποιος Χγυσοχοϊντις; Α, με ουι, ο έλλην πολιτικός που ζήτησε από τις πολυετνικές όπως Νεστλέ να κάνουν μειώσεις τιμών... Μα δε ξέγει ότι η Νεστλέ διατηγεί χαμηλά, χαμηλότεγα απ’ όλη την Ευγώπη το νεσκαφέ κλασίκ (ατέγειωτη ευχαγίστηση) με το οποίο οι έλληνες παγασκευάζουν το πεγίφημο φγαπόγαλο; Η κγίση είναι φοβεγή με ουι, αλλά δεν μπογεί η Νεστλέ να γίξει τις τιμές επειδή το είπε κάπγιος πολιτικός, σαβά;
Η πρώτη ψυχρολουσία για τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όσον αφορά τις προ ημερών γιαλαντζί «φοβέρες» προς τις πολυεθνικές για μείωση των τιμών ήρθε από τον μεσιέ Λωράν Ντερώ, διευθύνοντα σύμβουλο της Νεστλέ Ελλάς. «Δεν µπορεί µια εταιρεία» είπε «να αλλάξει την τιµολογιακή πολιτική της µόνο επειδή υπάρχει µια ανακοίνωση από κάποιον πολιτικό».
Γιατί μπορεί ο Χρυσοχοϊδης να είχε την κολασμένη έμπνευση να στηρίξει τον σχεδόν ανύπαρκτο ανταγωνισμό της καρτελοκρατούμενης αγοράς μέσω δηλώσεων του τύπου «οι τιμές θα πέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα, επειδή έτσι γουστάρω», αλλά μια πολυεθνική μάλλον δεν τον έχει και πολύ ανάγκη για να σιγοντάρει τέτοια καραγκιοζιλίκια, πόσω μάλλον να απολογηθεί. Ο μεσιέ Ντερώ, όμως του έτριψε στη μούρη το αντίθετο: με την κρίση («ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον») και πάλι καλά να λέτε κύριε Χρυσοχοϊδη που δεν σηκωνόμαστε να φύγουμε τελείως από τη χώρα σας, τού είπε ούτε λίγο ούτε πολύ. Επικαλέστηκε μάλιστα για να δικαιολογήσει την αδυναμία της εταιρείας να προχωρήσει σε μειώσεις τιμών αυτή την περίοδο, εκτός από τη διεθνή άνοδο των τιμών των πρώτων υλών, τον πολύ υψηλό ΦΠΑ 11% στα τρόφιμα, το υψηλό λειτουργικό κόστος και το κόστος μεταφοράς...
Μετά από αυτό, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα του Μιχάλη είναι να επιβάλλει στους υπαλλήλους του υπουργείου αυστηρό μποϋκοτάζ στο νέσκαφέ κλασίκ. Για να χτυπηθεί η τιμή του, στο εξής το φραπόγαλο εντός του υπουργείου θα φτιάχνεται μόνο με στιγμιαίο καφέ της Jacobs – Suchard/Παυλίδης...

"ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου