Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οι προχθεσινές συμβουλές του δικού μας έπιασαν τόπο........

Το Ιράν θα επιδοτεί μόνο τις “πιστές” εφημερίδες

Οι ιρανικές εφημερίδες θα λαμβάνουν επιδοτήσεις ανάλογες με το κατά πόσο ακολουθούν κυβερνητική κατεύθυνση, όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης Μοχαμάντ Χοσεϊνί, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

"Οι επιδοτήσεις θα χορηγούνται στις εφημερίδες ανάλογα με τη θέση τους. Δεν μπορούμε να βοηθούμε εφημερίδες που είναι εναντίον του καθεστώτος", δήλωσε ο υπουργός χωρίς να αναφέρει παραδείγματα.
"Δεν θα βοηθήσουμε τον γραπτό Τύπο, τους εκδότες και τους σκηνοθέτες που εξελίσσονται προς κατεύθυνση αντίθετη προς την οδό που έχει πάρει το καθεστώς, αλλά θα ενισχύσουμε αυτούς που βρίσκονται στη γραμμή των στόχων του καθεστώτος", πρόσθεσε.
Οι αρχές έχουν εξαπολύσει επίθεση στα μίντια και τους δημοσιογράφους μετά την επανεκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ, γεγονός που πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες. Αρκετές εφημερίδες της αντιπολίτευσης έχουν κλείσει και δεκάδες δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί και τους έχουν επιβληθεί ποινές φυλάκισης.
Ο διάσημος Ιρανός σκηνοθέτης, Τζαφάρ Παναχί φυλακίστηκε, επίσης για περισσότερους από τρεις μήνες αφού επιχείρησε να γυρίσει ταινία για το κίνημα διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης μετά την επανεκλογή του Αχμαντινεζάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου