Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Παπανδρέου: «Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών, όχι των υπουργείων»

Οι .................εκπρόσωποι!
Αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό ενώ έκανε λόγο για ενίσχυση συνεργασίας των υπουργείων τόσο σε οικονομικά όσο και σε κοινωνικά ζητήματα.
«Εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Όπως είπε, επέλεξε να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, αντί μιας τυπικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είπε, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές και αυτό, χάρη στην πλάτη που έβαλαν οι Έλληνες πολίτες σε αυτή την πατριωτική προσπάθεια. (Άννα φέρε πέτρες, φέρε λάσπη, φέρε ξύλα, θα ΚΤΙΣΩ ένα σπιτάκι)
Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, είπε ότι κανένας ανασχηματισμός δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε μπορεί από μόνος του να δώσει λύσεις. Η νέα δομή της κυβέρνησης έρχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα και εμπόδια, από την ανεπαρκή διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και να δώσει λύσεις, σε θέματα που χρειάζονται διϋπουργική αντιμετώπιση. (Η παρέμβαση των Κυβερνήσεων στη Δημόσια Διοίκηση είναι κατά κανόνα γενεσιουργός αιτία δυσεπίλυτων προβλημάτων.)
Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο κ. Παπανδρέου τους είπε η διάρκεια της παραμονής στη Θεσσαλονίκη να ‘ρθουν σε επαφή με τους τοπικούς φορείς (εννοεί τις οργανώσεις ΠΑΣΟΚ) και να δώσουν λύσεις.(εννοεί να τάξουν ρουσφέτια)
«Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία», (Οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι είναι η εξουσία που εσείς οι αντιεξουσιαστές τους έχετε διαλύσει, έτσι φίλε μου;) επανέλαβε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ταυτιστούν με το υπουργείο αλλά με τα προβλήματα του πολίτη και το πώς, το υπουργείο θα δώσει λύση. (είδαμε και νοιώσαμε και την ΤΑΥΤΙΣΗ και τις ΛΥΣΕΙΣ) «Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών, όχι των υπουργείων μας. Δύναμή μας είναι οι δημιουργικές και οι υγιείς δυνάμεις της χώρας. Να βάλουμε τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος σε όσα μας πλήγωσαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός. ( το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις Πρωθυπουργέ;)

Τα μαύρα γράμματα από την "Καθημερινή"

1 σχόλιο:

  1. Καλά μας έπεισε.
    Φαντάζομαι ότι εάν κάποιος απο όλους αυτούς υπήρξε επαγγελματίας (ΟΧΙ... ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ) εννοώ έαν είχε εργασθεί με επάγγελμα στην ζωή του έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα γνώριζε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα μέτρα που αφορούσαν τους μικρομεσαίους όπως τους αποκαλούν καθώς και τους συνταξιούχους δεν βοηθούν τον τόπο αλλά βολεύουν κάποιουςελάχιστους.
    Εξάλλου θα δείς το μεγαλείο του Ελληνα στις δημοτικές εκλογές. Εκει θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
    ΧΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή