Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Το κουνέλι του Καπετάνιου

Καπετάνιε, μιας και ψόφησε το ένα σου κουνέλι, λόγω των περικοπών που μας επέβαλαν οι σημιτικοί,   λέω να έρθω να μακελέψουμε το εναπομείναν γιατί και αυτό οσονούπω την ίδια τύχη θα έχει.

Η πρόταση   μαγειρέματος  είναι η εξής:

Κουνέλι στιφάδο

Υλικά
2 κιλά κουνέλι
2 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο
1 σκόρδο ολόκληρο
1 κιλό ντομάτες φρέσκιες γινωμένες ή αποφλοιωμένες από κουτί
1,5 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ολόκληρο
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
Λίγο κύμινο
Λίγο αλεύρι
1,5 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι κρασιού ξίδι
2 ποτήρια κρασιού κρασί
4 φύλλα δάφνης
2 μέτρια καρότα κομμένα φέτες
Ρίζα σέλινου (αν δεν υπάρχει χρησιμοποιούμε φύλλα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Λίγα καθαρισμένα κρεμμύδια στιφάδου

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι και το βάζουμε στη μαρινάδα τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά, το στεγνώνουμε σε πανί και, αφού το τσιγαρίσουμε σε τηγάνι, το βάζουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι πάλι ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Προσοχή να μην καεί! Αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε την ντομάτα πελτέ και κατόπιν όλη τη μαρινάδα, μέχρι να πάρει βράση. Μετά την προσθέτουμε στην κατσαρόλα, με όλα τα υπόλοιπα υλικά και, προσθέτοντας νερό, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σκεπασμένη με λαδόκολα και με το καπάκι. Οταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά ή βάζουμε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο.

Το συνοδεύουμε με εμφιαλωμένο νερό!

ΚΑΛΗ   ΜΑΣ   ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου