Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η κρατική νομενκλατούρα

"Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

O πρωθυπουργός και πολλοί υπουργοί κάνουν λόγο για δημοσιονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά όλο το ευρύτερο κυβερνητικό σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Την ίδια ώρα που ο κ. Παπανδρέου μιλούσε για το σπάταλο και ανεπαρκές κράτος, στη Θεσσαλονίκη διαγκωνίζονταν υπουργοί, υφυπουργοί, στελέχη ΔΕΚΟ και Σωμάτων Ασφαλείας, συνδικαλιστές, κομματικοί παράγοντες κ.α. για να πιάσουν τις πρώτες θέσεις στην ετήσια φιέστα της ελληνικής κρατικής νομενκλατούρας. Συνέβησαν, δηλαδή, τα ίδια που έγιναν και πέρυσι, και πρόπερσι επί άλλης κυβερνήσεως...

Στο παραδοσιακό, άχρηστο, αυτό πανηγύρι ήλθε να προστεθεί και η άνοδος του νέου πολυμελούς υπουργικού συμβουλίου στη συμπρωτεύουσα που ήταν αμιγώς επικοινωνιακή και μόνο. Η χώρα χρεοκοπεί, αλλά η κομματική και κρατική νομενκλατούρα συνεχίζει να λειτουργεί με τον δικό της αμέριμνο τρόπο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Δεν είμαι μόνο εγώ που λέω ότι η λιτότητα είναι μόνο για τους πολίτες και όχι τους πολιτικούς. Αυτοί έλεγαν ότι τα λεφτά υπάρχουν και όπως φαίνεται υπάρχουν και τα τρώνε ξεδιάντροπα μπροστά μας. Μακάριοι τα κομματόσκυλα κάθε κόμματος εξουσίας. Όλοι γι' αυτούς τους ΑΛΗΤΕΣ ταλαιπωρούμαστε!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου